Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μυτιλήνη: Πετροπόλεμος και ξύλο μεταναστών-αστυνομικών!

Δήμαρχος Μυτιλήνης: Να μην ψηφίσει κανένας από το νησί στις εκλογές!

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μυτιλήνη: Πετροπόλεμος και ξύλο μεταναστών-αστυνομικών!

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στη Μυτιλήνη όπου οι αρχές κάνουν λόγο για ασφυκτική κατάσταση με 25.000 μετανάστες.

Μετά τα πρωινά επεισόδια, νέα ένταση σημειώθηκε μετά το μεσημέρι όταν περίπου 2.000 μετανάστες που φιλοξενούνται στον Καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, έκλεισαν την Εθνικό οδικό δίκτυο Μυτιλήνης – Παναγιούδας.

Η επέμβαση της αστυνομίας για να αποκατασταθεί η τάξη κατάληξε σε έναν άγριο πετροπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το λιμάνι, τα πάρκα, οι πλατείες, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, με άλλους να έχουν κατασκηνώσει με σκηνές και άλλους να κοιμούνται κατά γης.

Κοινώς, η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι που κάθε στιγμή, σε κάθε γωνιά είναι έτοιμο να εκραγεί, με τους κατοίκους απηυδισμένοι να λένε ότι αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και προδομένοι.

Έξαλλος, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός έστειλε επιστολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της Μυτιλήνης τονίζοντας ότι ο δήμος κάνει μόνος του και χωρίς βοήθ��ια «απεγνωσμένες προσπάθειες για να διατηρήσει σε αξιοπρεπή επίπεδα τόσο τους χώρους ευθύνης του, όσο και τους χώρους που ανήκουν σε άλλους φορείς, οργανισμούς και υπηρεσίες».

Παράλληλα, καλεί τους κατοίκους του νησιού να μην προσέλθουν στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου «αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top