Τα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ λόγια ενός τροφίμου ψυχιατρείου για τη φωτογραφία του πνιγμένου Αϊλάν

Γροθιά στο στομάχι για όλους μας

​Χιλιάδες κείμενα γράφτηκαν για τη φωτογραφία που συγκλόνισε μικρούς και μεγάλους- του 3χρονου νεκρού πρόσφυγα Αϊλάν. Καμιά φορά, όμως, τα μαθήματα ζωής έρχονται από ανθρώπους που δεν πάει καν το μυαλό σου και τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζεις καν.

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral η συνομιλία της Ίλντα Νταλί που είναι νοσηλεύτρια σε ψυχιατρική κλινική με έναν τρόφιμο ψυχιατρείου. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τα όσα υποστηρίζει αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος κάνει χώρο στο κρεβάτι του για να ξαπλώσουν πρόσφυγες…

8φιυω.jpg

Για αυτό σας παραθέτουμε ολόκληρη την συνομιλία όπως δημοσιεύτηκε στο Facebook.

«Κάθομαι στο γραφείο με ανοιχτό τον υπολογιστή και μπαίνει ένας τρόφιμος για να μου ζητήσει τα φάρμακα του που είχε ξεχάσει πως τα ήπιε. Περνάει η εικόνα του νεκρού παιδιού στην παράλια και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

-Τι είναι αυτό;

-Ένα παιδί.

-Γιατί δεν το σηκώνουν; θα πνιγεί.

-Έχει πνιγεί.

-Η μαμά του που είναι;

-Δεν ξέρω.

-Να την βάλουν φυλακή. Δεν πρόσεξε το παιδί.

-Δεν φταίει η μαμά του. Το έβαλε σε μια βάρκα για να το σώσει από τον πόλεμο αλλά για αυτές τις βάρκες δεν υπάρχει λιμάνι

-Γιατί δεν υπάρχει λιμάνι;

-Γιατί οι χώρες που δεν έχουν πόλεμο δεν τους θέλουν;

-Πρόσφυγες είναι δηλαδή;

-Πρόσφυγες.

-Άκουσε Μαρία μου.

-Δεν με λένε Μαρία, βρε Γιάννη.

-Δεν έχει σημασία. Τυχαίο είναι το όνομα σου. Τυχαίο και που δεν ζεις στον πόλεμο. Αυτοί που δεν θέλουν τους πρόσφυγες είναι καταραμένοι.

-Δεν πρόκειται να αλλάξουν.

-Η γη δεν ανήκει σε κανέναν. Οι άνθρωποι δεν έδωσαν γη σε αυτό το παιδί για να περπατήσει αλλά η γη του έδωσε ��ια γωνία για να πεθάνει. Το χώμα δεν κάνει διακρίσεις. Τους δέχεται όλους. Άσπρους, μαύρους, κίτρινους...όλους!

-Πιστεύεις ότι ξεκουράστηκε;

-Φυσικά. Κοιμάται μπρούμυτα για να μην βλέπει τους ανθρώπους.

-Πήγαινε στο κρεβάτι σου να ξαπλώσεις. Είναι μεσημέρι.

-Μην με διώχνεις όταν συζητάμε.

-Δεν αντέχω να συζητάω άλλο.

-Αν δεν αντέχεις να πας στον πρωθυπουργό και να του πεις ότι τους θέλουμε τους πρόσφυγες. Να τους φέρουν εδώ. Έχουμ�� χώρο. Εγώ θα ξαπλώσω κοντά στον τοίχο και χωράει να κοιμηθεί και άλλος ένας στο κρεβάτι μου. Και το φαΐ πολύ είναι. Φτάνει για όλους. Έτσι να του πεις. Τα παιδιά δεν κάνει να πεθαίνουν. Θα του το πεις;

-Δεν μπορώ να του το πω αλλά θα το πω σε πολλούς ανθρώπους σε λίγο.

-Θα πας σε πλατεία να βγάλεις λόγο;

-Κάπως έτσι!

-Να τους πεις να τα αγαπάνε τα παιδιά.

-Θα τους το πω.

-Και να μου φέρεις τα φάρμακα μου.

Συζήτηση με έναν τρελό. Είναι στο κρεβάτι του και κλαίει. Δεν ζητάει πια τα φάρμακα του. Έχει μαζευτεί κοντά κοντά στον τοίχο και μονολογεί: Τι ένας της είπα; Αν μαζευτώ πιο πολύ, και δυο χωράνε».

Σημειώνεται ότι ο διάλογος παρουσιάζεται όπως έχει δημοσιευτεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τη φερόμενη ως νοσηλεύτρια στην ψυχιατρική κλινική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top