Μειώσεις και στο κόστος των γάμων... στην εποχή των capital controls!

Οι οικογένειες κάνουν αρκετά πράγματα χειροποίητα

​Τα capital controls μπορεί να μην στάθηκαν ικανά να ακυρώσουν τους γάμους που είχαν προγραμματιστεί, επηρέασαν όμως τον τρόπο σκέψης των οικογενειών για τα έξοδα και τους καλεσμένους.

Τα σπίτια συγγενών έχουν μετατραπεί σε μικρά εργαστήρια για να μειωθεί το κόστος του γάμου.

H κ. Κατερίνα Γονιού παντρεύει τον γιο της σε λίγες μέρες και τα χέρια της έχουν πάρει φωτιά. «Προσπαθούμε σαν οικογένεια να φτιάξουμε χειροποίητα γλυκά μόνοι μας, για τους καλεσμένους. Το ρύζι το βάλαμε μόνοι μας» περιγράφει η ίδια.

Στόχος τους ήταν να μην κοπεί η λίστα των καλεσμένων αλλά να μειωθούν άλλα έξοδα. Έτσι η οικογένεια αποκτά γνώσεις ζαχαροπλαστικής και διακόσμησης.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως η μακρινή θεία και ξαδέλφη δεν παίρνουν ποτέ πρόσκληση για το γάμο, η λίστα ψαλιδίζεται καθώς μετρητά δεν υπάρχουν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο υπεύθυνος κτήματος, κ.Ρουπακιάς Γιώργος: «Από τη στιγμή που έχει προγραμματιστεί ο γάμος, θα γίνει, αλλά έχουν μειώσει κατά πολύ τα άτομα. Η μείωση των καλεσμένων έχει φτάσει και στο 50%. Άλλοι ζητούν διαφορετικά φαγητό για να μειώσουν το κόστος».

Δείτε το ρεπορτάζ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top