ΤΡΑΓΩΔΙΑ στον Όλυμπο: Σκοτώθηκε ορειβάτης- Έπεσε από υψόμετρο 2.600 μέτρων!

Μπροστά στα μάτια των συνοδοιπόρων του...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στον Όλυμπο: Σκοτώθηκε ορειβάτης- Έπεσε από υψόμετρο 2.600 μέτρων!

​Τη ζωή του έχασε ένας 40χρονος ορειβάτης στον Όλυμπο, όταν επιχείρησε να αναρριχηθεί στην πλάκα του "Zerf", που βρίσκεται στην ορθοπλαγιά Σκολιού, σε υψόμετρο 2.600 μέτρων.

Ο άτυχος άνδρας έπεσε σε μεγάλο βάθος, το μεσημέρι της Τρίτης, μπροστά στα μάτια των συνοδοιπόρων του, υπό συνθήκες που ακόμη ερευνώνται. Η αναρριχητική διαδρομή που ακολουθούσε ο 40χρονος μαζί με την παρέα του, είναι από τις πιο δύσκολες στην Ελλάδα, λένε οι ειδικοί.

Μόλις έγινε αντιληπτή η πτώση του ορειβάτη, οι φίλοι του κάλεσαν βοήθεια μέσω ασυρμάτου. Πρώτοι έσπευσαν στο σημείο οι διαχειριστές των καταφυγίων "Χρήστος Κάκκαλος" και "Αποστολίδης", ενώ από τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη κινητοποιήθηκαν συνολικά έντεκα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ). Ζητήθηκε δε, και η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης.

Εκτιμάται ότι ο θάνατος του 40χρονου ήταν ακαριαίος. Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς της σορού του στην Κατερίνη. Οι υπόλοιποι αναρριχητές είναι καλά στην υγεία τους, εάν και βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top