Αγανακτισμένος ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με τον Ψινάκη-«Σεξιστικό παραλήρημα» του δημάρχου

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Αγανακτισμένος ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με τον Ψινάκη-«Σεξιστικό παραλήρημα» του δημάρχου

​Μετά τις βολές του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, κατά των αρχαιολόγων του ΚΑΣ, για την άρνηση τους να δοθεί η συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στον Τύμβο του Μαραθώνα, ο Σύλλογος των Ελλήνων αρχαιολόγων εκφράζει την οργή του για το «σεξιστικό παραλήρημα» του δημάρχου μέσω ανακοίνωσης.

Όπως σας είχαμε γράψει στο star.gr, ο Ηλίας Ψινάκης είπε την εξής ατάκα που άναψε τα αίματα, από το μικρόφωνο, αναφερόμενος σε «εκείνες» που δεν ήθελαν να γίνει εκεί η συναυλία: «Γι' αυτές που είπαμε, θα τους πετάξουμε τον Σπαλιάρα να τις ξεμπουκώσει να ηρεμήσουμε!».

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταδικάζει το «σεξιστικό παραλήρημα» του δημάρχου Μαραθώνα, και εκφράζει την οργή και αγανάκτηση του μέσω ανακοίνωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με αγανάκτηση και οργή παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το σεξιστικό παραλήρημα του δημάρχου Μαραθώνα απέναντι στις γυναίκες αρχαιολόγους του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Το “ατόπημά” τους, κατά τον εν λόγω κύριο, ήταν η μη παραχώρηση του ιστορικού χώρου του Μαραθώνα για συναυλία που είχε προγραμματίσει χωρίς την απαιτούμενη έγκριση του αρμόδιου αρχαιολογικού οργάνου! Τις απαράδεκτες δηλώσεις του τις επανέλαβε μάλιστα ενώπιον της νέας υπουργού Τουρισμού κ. Α. Πρωτοψάλτη χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση από την ίδια, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συναυλίας της.
Ο ΣΕΑ καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας τα οποία υπηρετούν το καθήκον τους στο πλαίσιο της προστασίας των μνημείων και καλεί την ηγεσία των Υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού να πάρει σαφή θέση αντίθεσης και καταδίκης αυτής της πρωτοφανούς στο δημόσιο λόγο σεξιστικής αθλιότητας και χυδαιολογίας».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top