Από το διακινητή, με όπλο λιμενικού, έπεσε νεκρός ο 17χρονος μετανάστης

Η επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν στη Σύμη – έρευνα από Λιμενικό και Εισαγγελία

Από το διακινητή, με όπλο λιμενικού, έπεσε νεκρός ο 17χρονος μετανάστης

​Από το όπλο ενός λιμενικού και το χέρι ενός διακινητή φέρεται να έπεσε νεκρός ο 17χρονος μετανάστης στη Σύμη, που, όπως σας έχουμε ενημερώσει, έχασε τη ζωή του το Σάββατο, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού, το περιστατικό συνέβη στον όρμο του Μαραθούντα, όταν σκάφος της frontex εντόπισε θαλαμηγό με περίπου 70 μετανάστες να έρχεται από τα τουρκικά παράλια. Κατά την επιχείρηση καταδίωξης και της προσπάθειας ακινητοποίησης σκάφους, από δυνάμεις του Λιμενικού και της λεττονικής συνοριοφυλακής της δύναμης frontex, οι διακινητές προσπάθησαν να εμβολίσουν το λεττονικό καταδιωκτικό σκάφος και να διαφύγουν επιστρέφοντας προς την Τουρκία.

Επικαλούμενη μαρτυρίες λιμενικών, η τοπική εφημερίδα «Δημοκρατική» αναφέρει πως, κατά τη μετεπιβίβαση των μεταναστών από το δουλεμπορικό σε σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι ίδιοι, ένας από τους διακινητές περιέλουσε λιμενικό με βενζίνη. Ο λιμενικός, όπως αναφέρουν συνάδελφοι του, γλίστρησε και, εκείνη τη στιγμή, του επιτέθηκαν οι δύο διακινητές, οι οποίοι τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα, ο ένας με σφυρί και ο άλλος με κλωτσιές. Όσο ο λιμενικός βρισκόταν στο έδαφος, του αφαίρεσαν το υπηρεσιακό του όπλο και τότε ακολούθησαν πυροβολισμοί από έτερο συνάδελφό του, που έπληξαν τον διακινητή στο ένα πόδι (φέρει δύο διαμπερή τραύματα).

Το ότι ένας εκ των διακινητών, που δηλώνει τουρκικής καταγωγής, απέσπασε προσωρινά όπλο από λιμενικό επισημαίνεται και στην επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού.

Ο 17χρονος μετανάστης ξεψύχησε μέσα στη θαλαμηγό, από βολίδα πυροβόλου όπλου κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ενώ η σορός του διεκομίσθη στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται αύριο, Δευτέρ��.

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και του αρχηγού του Λιμενικού, ήδη βρίσκεται στη Σύμη ο περιφερειακός διοικητής νοτίου Αιγαίου του Λιμενικού για να ερευνήσει τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες πρόκλησης του περιστατικού. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, η οποία επίσης διεξάγει έρευνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top