Τραγωδία στη Σύμη: Νεκρός 17χρονος μετανάστης-Άνοιξαν πυρ λιμενικό και δουλέμποροι

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκαν σοβαρά ακόμα ένας λιμενικός και ένας διακινητής μεταναστών

Τραγωδία στη Σύμη: Νεκρός 17χρονος μετανάστης-Άνοιξαν πυρ λιμενικό και δουλέμποροι

​Πρωτοφανή σκηνικά εκτυλίχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Σύμη, και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, μεταξύ δουλεμπόρων και Λιμενικών, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας 17χρονος μετανάστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής, όλα ξεκίνησαν όταν οι άντρες του Λιμενικού (στο πλαίσιο ελέγχου που πραγματοποιούσαν) εντόπισαν ένα ύποπτο σκάφος με αρκετά μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών.

rodiaki.jpg
Οι διακινητές με το που είδαν τους Λιμενικούς άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να αρχίσει ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ διακινητών και Λιμενικών.

Κατά την διάρκεια των πυροβολισμών, την ζωή του έχασε ένας 17χρονος μετανάστης, ωστόσο οι πληροφορίες για την ακριβή αιτία θανάτου του είναι συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Δημοκρατικής, πλοίο της Frontex ξεκίνησε καταδίωξη θαλαμηγού, η οποία μετέφερε περίπου 90 παράνομους μετανάστες, ενώ στην καταδίωξη συμμετείχε και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες λιμενικούς.Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το δουλεμπορικό προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ διακινητής με τη χρήση TEASER (όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης) φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα τον 17χρονο που ήταν στην καμπίνα. Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες διαψεύδουν όλα τα παραπάνω, και αναφέρουν ότι το παιδί πέθανε στην καμπίνα από ασφυξία.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών, σοβαρά τραυματισμένοι είναι ένας Λιμενικός που συμμετείχε στην επιχείρηση και χτύπησε στο κεφάλι και ένας διακινητής, που έχει χτυπήσει στο ��όδι.

Μετά το απίστευτο περιστατικό, ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπαδολούκας, ζήτησε «να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας», λέγοντας πως υπάρχει σοβαρό θέμα και η όλη κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη, αφού ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνται στη Σύμη ξεπερνάει τους 500.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top