SOS εκπέμπει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης- Ελλείψεις σε Λακωνία και Μολάους

Τι επισημαίνει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

SOS εκπέμπει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης- Ελλείψεις σε Λακωνία και Μολάους

​Προβλήματα αντιμετωπίζει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης, η οποία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις περίθαλψης των πολιτών της.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, επισημαίνει, ότι μετά τη συνταξιοδότηση της Διευθύντριας της Κλινικής, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και μεγάλη δυσλειτουργία στα Νοσοκομεία Λακωνίας, Σπάρτης και Μολάων, γεγονός που είχε επισημάνει ο ίδιος πριν από πέντε μήνες.

Το κενό προσφέρθηκε να καλύψει άνευ αμοιβής, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, Παθολόγος και Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη πλήρωσης της θέσης του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, η πρόσληψη δύο επικουρικών Παθολόγων στο Νοσοκομείο Σπάρτης, καθώς και η πρόσληψη επικουρικών γιατρών Παθολόγων στο Νοσοκομείο Μολάων - καθώς ο ένας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και ο άλλος λόγω προσωπικών ζητημάτων δεν υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Μολάων», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ζητεί να γίνουν άμεσες ενέργειες ώστε τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν έγκαιρα, επισημαίνοντας ότι η νοσοκομειακή περίθαλψη χρειάζεται επανασχεδιασμό, ηλεκτρονική διασύνδεση των νοσοκομείων με τις Υγειονομικές Περιφέρειες, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να φροντίσει για την άμεση πλήρωση των κενών.

Τα προβλήματα στον χώρο της υγείας είναι φανερά. Χθες η διοίκηση της ιδιωτικής κλινικής «Κυανούς Σταυρός», προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας της για έξι μήνες, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top