ΑΝΟΙΞΑΝ τους δρόμους οι μεταλλωρύχοι αλλά δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις

Ζητούν από τον Σκουρλέτη να ανακαλέσει

Άνοιξαν τους κόμβους Στρατωνίου-Ιερισσού και Γοματίου-Πλανών, νωρίτερα το απόγευμα, οι μεταλλωρύχοι, αλλά δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις «μέχρι την τελική δικαίωση» τους.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι τη βλέπουν θετικά, αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ και τη στάση του ΥΠΑΠΕΝ, τονίζουν -μεταξύ άλλων- ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους «αν ο υπουργός δεν ανακαλέσει» και αναφέρουν ότι «για μια ακόμη φορά, το ΣτΕ τους δικαιώνει».

Σημειώνουν, επίσης, ότι απαιτούν «μία συγγνώμη προς τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία» και καλούν σε μια διαδικασία ξαναχτισίματος «σχέσεων εμπιστοσύνης», με προτεραιότητα «τον άνθρωπο, τον εργάτη και όχι τα καιροσκοπικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα κάποιων».

«Η απόφαση αυτή δεν δικαιώνει καμία εταιρεία. Δικαιώνει την τοπική κοινωνία, η οποία πιστεύει και αγωνίζεται για την ανάπτυξη της περιοχής», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή και η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η απόφαση ΣτΕ «συνιστά δικαίωση της Ελληνικός Χρυσός και αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας τη λειτουργία της με βάση τη νομιμότητα και την εκπλήρωση στο ακέραιο όλων των συμβατικών της υποχρεώσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η σημερινή υπ’ αριθμ. 3191/2015 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (που αφορά στη μεταλλουργική μονάδα χαλκού, χρυσού και θειικού οξέος Μαντέμ Λάκκου), συνιστά δικαίωση της Ελληνικός Χρυσός και αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας τη λειτουργία της με βάση τη νομιμότητα και την εκπλήρωση στο ακέραιο όλων των συμβατικών της υποχρεώσεων. Είναι πλέον σαφές πως αν υπάρχουν ευθύνες για παραλείψεις, θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού…

Απομένει πλέον στο ΥΠΑΠΕΝ και στον αρμόδιο Υπουργό να ευθυγραμμιστεί με την απόφαση της δικαιοσύνης.
Κατά τα λοιπά ισχύει πλήρως η χθεσινή επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου, προς τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top