Λουκέτο στο νοσοκομείο «Κυανούς Σταυρός»- Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Ο λόγος είναι οι οφειλές του δημοσίου στην κλινική

​Σε αναστολή λειτουργίας για έξι μήνες της ιδιωτικής κλινικής «Κυανούς Σταυρός», προχώρησε η διοίκηση της, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της κλινικής, οι οφειλές του δημοσίου προς την μονάδα υγείας υπερβαίνουν τα οκτώ εκατ. ευρώ, ενώ και η κλινική με τη σειρά της έχει πλέον οικονομικές υποχρεώσεις προς εργαζόμενους, προμηθευτές κ.ά.

Οι εργαζόμενοι στην κλινική, σύμφωνα με το σωματείο τους, βρίσκονται τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ιδιότυπο καθεστώς «απλήρωτης εργασίας», γεγονός που έχουν γνωστοποιήσει και στο αρμόδιο υπουργείο Εργασίας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) κ. Γρηγόρης Σαραφιανός δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι πρόκειται για την τρίτη κλινική μέσα στο 2015 που αναστέλλει τη λειτουργία της, ενώ εκτίμησε ότι τουλάχιστον άλλες 50 κλινικές βρίσκονται σε οριακό σημείο αναφορικά με τη λειτουργία τους. Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών ανέρχονται σε 700 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top