ΑΝΟΙΓΟΥΝ στις 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία

Απορρίφθηκε το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν μετά τις εκλογές

​Τέλος σε όλα τα σενάρια για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές έβαλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν τ��ν Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, ενώ εξετάστηκε το ενδεχόμενο να γινόταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα), ωστόσο οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο είναι αρκετά χρονοβόρες και η ιδέα απορρίφθηκε.

Είχε γίνει πρόταση στο υπουργείο να γίνει η έναρξη της σχολικής χρονιάς μετά τις εκλογές, αλλά και αυτή απορρίφθηκε, καθώς δεν θα μπορούσε να συμπληρωθεί μέχρι τέλος Μαΐου το διδακτικό έτος και, πρακτικά, θα σήμαινε τη μεταφορά του κλεισίματος των σχολείων τον Ιούνιο και την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τον Ιούλιο.

Τέλος, όσον αφορά τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το υπουργείο, υπηρεσιακά οι διαδικασίες είναι στο τελευταίο στάδιο, ενώ οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών έχουν προχωρήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top