Ποιος είναι ο Τούρκος μεγιστάνας ιδιοκτήτης του σκάφους που βούλιαξε στη Μύκονο

Στην Τουρκία τον αποκαλούν «βασιλιά των λινών»

Ποιος είναι ο Τούρκος μεγιστάνας ιδιοκτήτης του σκάφους που βούλιαξε στη Μύκονο

​Αναστάτωση είχε προκληθεί στη Μύκονο την περασμένη εβδομάδα με την βύθιση ενός υπερπολυτελούς σκάφους νότια του νησιού στην Αγ. Άννα Παράγκας, πολύ κοντά σε δυο από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, την Ψαρού και τον Πλατύ Γιαλό.

Το «Aloha», ένα ferretti 33 μέτρων του 2009, αξίας 6.000.000 ευρώ ανήκει σε έναν πλούσιο Τούρκο επιχειρηματία, τον Ishak Cerit, τον οποίο οι κάτοικοι του νησιού τον θεωρούν Μυκονιάτη.

ne-seninle-ne-sensiz-2-3868852_1775_o.jpg
Στην φωτογραφία είναι με το πρώην μοντέλο Εσίν Μοραλιόγλου με το οποίο είναι παντρεμένος αλλά για ένα διάστημα βρισκόντουσαν σε διάσταση.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το ζευγάρι επανασυνδέθηκε και όπως έγραψε η Hurriyet ξεκίνησε για ένα ταξίδι στα ελληνικά νησιά. Μάλιστα την ημέρα που βυθίστηκε το σκάφος το ζευγάρι γιόρταζε την επανασύνδεσή του!

Η παραμονή του Ishak Cerit στο «νησί των ανέμων» διαρκεί κάτι περισσότερο από τρεις μήνες κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια.

Από τα τέλη του Απρίλη έως το τέλος του Αυγούστου ο Τούρκος επιχειρηματίας είναι μόνιμος κάτοικος Μυκόνου. Μάλιστα μέχρι την ημέρα που βυθίστηκε το σκάφος του διέμενε εκεί.

Ο Ishak Cerit θεωρείται ένας από τους πιο δυνατούς επιχειρη��ατίες στη χώρα του στον τομέα της ένδυσης.

Στην Τουρκία τον αποκαλούν «βασιλιά των λινών», καθώς το εργοστάσιο υφασμάτων που διαθέτει παράγει και εξάγει εξαιρετικής ποιότητας λινά υφάσματα, τα οποία διοχετεύονται στις πιο ακριβές αγορές της Ευρώπης. Τα καλύτερά του κομμάτια τα φέρνει κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο για να τα χαρίσει στους Έλληνες φίλους του. Είναι αρκετά κοινωνικός, προσιτός στο κόσμο και αρκετά χουβαρντάς, καθώς ξοδεύει μεγάλα ποσά για την καλοπέρασή του.

Στο «Nammos», το οποίο είναι και το αγαπημένο του στέκι, υπάρχει πάντα στο όνομά του ξαπλώστρα ρεζερβέ μια ανάσα από το κύμα, ενώ οι σερβιτόροι πίνουν νερό στο όνομά του, ίσως επειδή τα φιλοδωρήματα που αφήνει είναι κάτι παραπάνω από γενναία.

Το «Aloha» φέρεται να το είχε αγοράσει σχετικά πρόσφατα από Έλληνα επιχειρηματία και δεν είναι το μοναδικό πλεούμενο που έχει στην κατοχή του.

Ο Τούρκος μεγαλοεπιχειρηματίας διαθέτει ακόμα, ένα Rivale αξίας 600.000 ευρώ, καθώς και ένα φουσκωτό μεγάλης αξίας, με το οποίο πραγματοποιεί τις σχεδόν καθημερινές του σύντομες εξορμήσεις σε απομονωμένες παραλίες του νησιού.

Ο ίδιος, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, απέδωσε το ναυάγιο, μιλώντας σε αξιωματικού του Λιμενικού σε ανθρώπινο λάθος του πληρώματος, λέγοντας ότι πρόσφατα είχαν αναλάβει καθήκοντα αντικαθιστώντας το προηγούμενο πλήρωμα.

«Δεν ήξεραν, δεν έβλεπαν πιθανόν», φέρεται να είπε ο ίδιος υποστηρίζοντας ότι η προσάραξη του πολυτελούς γιοτ οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top