Το εφιαλτικό οδοιπορικό από το Αφγανιστάν στην Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός μετανάστη

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Το εφιαλτικό οδοιπορικό από το Αφγανιστάν στην Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός μετανάστη

​Το εφιαλτικό οδοιπορικό από το Αφγανιστάν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας κατέγραψε με την κάμερα του μετανάστης ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος μαζί με φίλους του στο κέντρο της Αθήνας.

Το ταξίδι του νεαρού μετανάστη ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα αυτός και οι φίλοι του με τα σακίδια στα κεφάλια για να φτάσουν στην Τουρκία.

Εικόνες που βιντεοσκόπησε ο ίδιος και δείχνουν τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει στη πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας όπου τον συνάντησε ο δημοσιογράφος του STAR, Βαγγέλης Γκούμας.

Χρειάστηκε να περάσει μέσα από ποτάμια μαζί με οικογένειες με παιδιά όπως βλέπετε στις εικόνες από την Τουρκία. Ήταν για εκείνον μια ευκαιρία για να πλυθεί και να ξεκουραστεί έστω και για λίγο μέχρι να φτάσει στις ακτές όπου τον περίμεναν μαζί με άλλους οι διακινητές για να τους μεταφέρουν στην Λέσβο στη Μυτιλήνη.

Με φουσκωτές βάρκες πέρασαν απέναντι και στην συνέχεια ενώθηκαν με εκατοντάδες άλλους μετανάστες που είχαν φτάσει στην Μυτιλήνη και είχαν σχηματίσει ουρές.

Από εκεί μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στην Μυτιλήνη όπου σε ρόλο... δημοσιογράφου περιγράφει τις εγκαταστάσεις.

Μπαίνει μέσα στα δωμάτια όπου μιλά με τους συμπατριώτες του οι οποίοι κοιμούνται σε ράντσα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν με αγωνία την ταυτοποίηση τους για να φύγουν. Δείχνουν στην κάμερα τα φαγητά που τους έχουν μοιράσει οι υπεύθυνοι του κέντρου και μιλούν για τις συνθήκες που ζουν. Κάποιοι από αυτούς το ίδιο βράδυ έκαψαν το κέντρο φιλοξενίας.

Η συνέχεια γνωστή ταξίδι στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής και από εκεί στο κέντρο της Αθήνας.

Ο νεαρός Αφγανός και πολλοί από αυτούς που τον συνόδεψαν στο ταξίδι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και δεν μπορούν να φτάσουν στα σύνορα για να πάνε στην Ευρώπη απλά γιατί δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top