Υπάρχει και η άλλη πλευρά:ΑΥΤΟΙ οι νέοι αντί να συμπληρώσουν μηχανογραφικά συμπληρώνουν ένσημα

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Την ώρα που κάποιοι νέοι περιμένουν με ανυπομονησία τις βάσεις για να δουν που πέρασαν, κάποιοι άλλοι εί��ε δεν δίνουν καθόλου πανελλήνιες είτε δεν πηγαίνουν στις σχολές που πέρασαν προσπαθώντας να μπουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην αγορά εργασίας.

Η Ιωάννα Κωστούρου είναι 21 χρόνων. Δίνοντας πανελλήνιες πέρασε στη διοίκηση επιχειρήσεων στην Άμφισσα. Η ανάγκη της όμως να δουλέψει από τα 18 της κιόλας, την οδήγησε στο να γίνει αισθητικός. Γράφτηκε σε μια ιδιωτική σχολή και από τα 18 της είναι μέσα στην αγορά εργασίας.

«Ήταν επιλογή μου να μην πάω στην Άμφισσα να ξεκινήσω κάποιες σπουδές οπότε επέλεξα να ξεκινήσω τα νύχια δούλεψα και παράλληλα με αυτό έκανα τη σχολή μου την έβγαλα και αποφάσισα να ξεκινήσω κάτι από κει δηλαδή να μην κάνω κάτι πέρα από αυτό ήθελα να κάνω καθαρά την αισθητική και για αυτό το ακολούθησα» είπε η ίδια.

Πολλοί νέοι βλέποντας την οικονομική κατάσταση της χώρας θεώρησαν πρώτη προτεραιότητα το να βρουν δουλεία και όχι το να δώσουν πανελλήνιες. Ο Νίκος μας λέει ότι αφού δεν πέρασε στη σχολή που ήθελε προτιμά αντί να συμπληρώσει μηχανογραφικά να συμπληρώσει ένσημα.

Ένας από τους βασικότερους λόγους που οι νέοι λένε πως επιλέγουν το μεροκάματο αντί για τις σπουδές δεν είναι μόνο η προσωπική τους οικονομική ανεξαρτησία αλλά και η στήριξη της οικογένειας που μέσα στην κρίση έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top