Kύκλωμα Μυκόνου: Αποκαλούσαν «κοτόπιτα» την κοκαΐνη και «γλάστρες» τα call girls

Tι αποκαλύπτει ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ

Kύκλωμα Μυκόνου: Αποκαλούσαν «κοτόπιτα» την κοκαΐνη και «γλάστρες» τα call girls

​Με κωδικοποιημένες λέξεις συνομιλούσαν τα τρία μέλη του κυκλώματος πορνείας και ναρκωτικών στη Μύκονο, τα οποία συνελήφθησαν, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτά.

Στο γλωσσάρι τους συμπεριλαμβανόταν οι λέξεις «κοτόπιτα» για την κοκαΐνη, «σπανακόπιτα» για την κάνναβη και «μανιταρόπιτες» για τα ναρκωτικά κρυσταλλικής μορφής, ενώ όταν μιλούσαν στο τηλέφωνο για τη διακίνηση γυναικών χρησιμοποιούσαν τη λέξη «γλάστρα», εννοώντας το μοντέλο που θα έστελναν σε κάποια παρέα κροίσων σε νυχτερινό μαγαζί ή σε πάρτι επιχειρηματιών.

Η κάθε κοπέλα κόστιζε περίπου 1.500 ευρώ τη βραδιά, όπως αποκάλυψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ.

«Όταν έρθουν οι… κοτόπιτες θα σε ειδοποιήσω για τους Άραβες. Θα στείλω και πέντε γλάστρες για το μπαρ» ήταν χαρακτηριστικά μία από τις συνομιλίες τους.

μυκονος.jpg
Σε άλλη ακούγεται από πελάτη να λέει: «Θέλω Charlie (σ.σ. κοκαΐνη) και πρασινάδα». Το μέλος του κυκλώματος απαντά: «Είναι καλό, πρώτης τάξεως νιφάδες από Άμστερνταμ».

Από τις έρευνες προκύπτει ότι οι δράστες είχαν στενές σχέσεις και επικοινωνία με ιδιοκτήτες γνωστών καταστημάτων στο «νησί των ανέμων». Ηταν άλλωστε ιδιαίτερα δημοφιλείς στους κοσμικούς κύκλους, καθώς ενδεικτικό είναι ότι ο ένας από αυτούς -ο 34χρονος- έχει δύο προφίλ στο Facebook με 8.100 φίλους. Σε πολλές από τις αναρτήσεις του διαφημίζει μουσικές βραδιές κλαμπ της Μυκόνου, ενώ συνήθιζε να φωτογραφίζεται με καλλίγραμμες γυναίκες σε παραλίες, εστιατόρια και νυχτερινά μαγαζιά.

Δημοφιλής ήταν και ο δεύτερος συλληφθείς, ο πρώην λιμενικός, ο οποίος στο δικό του λογαριασμό έχει 1.472 φίλους. Παρουσιάζεται ως πρώην ένστολος και έχει ανεβάσει πολλές φωτογραφίες με τον 34χρονο κατά τις εξόδους τους στο νησί. Πιο χαμηλό προφίλ διατηρούσε ο τρίτος κατηγορούμενος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top