Ανακοινώνονται στις 10:00 οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ – πώς θα γίνουν γνωστές!

Εκτιμήσεις για μεγάλη πτώση ακόμα και στις περιζήτητες σχολές

Ανακοινώνονται στις 10:00 οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ – πώς θα γίνουν γνωστές!

​Στις 10:00 το πρωί αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για «βουτιά», κυρίως στις σχολές της περιφέρειας.

Οι βάσεις θα δημοσιευτούν στη σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τις δουν πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι θα υπάρξει μεγάλη πτώση, ακόμα και στις βάσεις για τις περιζήτητες σχολές, όπως η Ιατρική και η Νομική, γεγονός που αποδίδεται στη δυσκολία των θεμάτων στις φετινές εξετάσεις, στη νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές (μειώνει δραματικά τον αριθμό τους), αλλά και την κατάσταση της οικονομίας που απέτρεψε πολλούς υποψηφίους να δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ φέτος θα τεθεί πρώτη φορά σε εφαρμογή το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας. Οι επιτυχόντες, χρησιμοποιώντας τον ειδικό κωδικό τους, θα κάνουν μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου την εγγραφή τους, αν και στη συνέχεια θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top