Παρά τα όσα άσχημα συμβαίνουν στην χώρα μας, ο τουρισμός ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ!

ΔΕΙΤΕ σε ποια νησιά

​Ισχυρά αντανακλαστικά επιδεικνύει ο τουρισμός, παρά τις δύσκολες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσ��ων πρ��βλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2015 οι τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας θα αγγίξουν τα 26 εκατομμύρια, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. 2 εκατομμύρια δηλαδή περισσότερους τουρίστες, σε σύγκριση με την πολύ καλή χρονιά του 2014.

Ούτε τα capital controls, ούτε η κακή οικονομική κατάσταση, ούτε και το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα φαίνεται να πτοεί τον ελληνικό τουρισμό. Παρά τους κακούς οιωνούς, η φετινή χρονιά προβλέπεται εξαιρετική…

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας οι αφίξεις από την αρχή του έτους μέχρι και τις 31 Ιουλίου, παρουσίασαν σημαντική άνοδο.

Την μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε το αεροδρόμιο της Αθήνας με 26,5% περισσότερες αφίξεις, 17,1% στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, 14,3% στης Σκιάθου και 10,5% στο αεροδρόμιο Μυκόνου.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι η αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από τους οδικούς άξονες της χώρας.

Η ιστορία, τα απαράμιλλης ομορφιάς ελληνικά τοπία και η φιλοξενία των Ελλήνων αποτελούν κάθε χρόνο τους κυριότερους λόγους για τους οποίους οι τουρίστες αγαπούν να έρχονται στη χώρα μας.

Υψηλότερα κατά 1 δις ευρώ εκτιμώνται ότι θα είναι και τα έσοδα από τις εισπράξεις, φθάνοντας για το 2015 στα 14,5 δισ. ευρώ από 13,5 δισ. Ευρώ το 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top