Δεν υπάρχει πια η «πετρωμένη γοργόνα» της Χαλκιδικής-Ο δημιουργός την κατέστρεψε λόγω προστίμου

Τι απαντά ο δήμαρχος Σιθωνίας

Δεν υπάρχει πια η «πετρωμένη γοργόνα» της Χαλκιδικής-Ο δημιουργός την κατέστρεψε λόγω προστίμου

​Το σήμα κατατεθέν στις Καβουρότρυπες της Χαλκιδικής, η «πετρωμένη γοργόνα» του Διονύση Καρυπίδη δεν υπάρχει πια, αφού ο ίδιος ο δημιουργός την κατέστρεψε, μετά από πρόστιμο που του επιβλήθηκε να πληρώσει.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης κατέστρεψε με βαριοπούλα το έργο του, το οποίο είχε σκαλίσει πάνω σε βράχους της παραλίας Πορτοκάλι, το 1997.

γοργονα2.jpg

Ο Δήμος Σιθωνίας του έστειλε όμως πρόστιμο 533,61 ευρώ, για καταστροφή του φυσικού τοπίου.

Ο κ. Καρυπίδης είχε στείλει επιστολή στις 3 Μαρτίου 2014, στον δήμαρχο Σιθωνίας, Γιάννη Τζίτζιο, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως αν ο δήμος επιμείνει στην είσπραξη του προστίμου, θα το πληρώσει αλλά μετά θα καταστρέψει την δημιουργία του.

γοργονα3.jpg

Οι επιστολές του Διονύση Καρυπίδη προς το Δήμαρχο, όπως τις δημοσιεύει το sithonianews.blogspot.gr:

image_3_2.jpg
image_4_0.jpg

Τι απαντά ο δήμαρχος:

Πάντως, σύμφωνα με όσα είπε στο Voria.gr, o δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος, το πρόστιμο δεν επιβλήθηκε για στον κ. Καρυπίδη για την κατασκευή της γοργόνας, αλλά λόγω παράνομης κατασκήνωσης στις Καβουρότρυπες.

Ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά: «Το πρόστιμο δεν βεβαιώθηκε από τον δήμο, αλλά επειδή η παράβαση, που αφορούσε το παράνομο κάμπινγκ και όχι την κατασκευή της γοργόνας, έγινε στην περιοχή μας ήμασταν υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την είσπραξή του. Μόλις λάβαμε την επιστολή του κ. Καρυπίδη αναζητήσαμε κάθε δυνατή νομική διαδικασία είτε για τη διαγραφή του προστίμου είτε για την πληρωμή του από πόρους του δήμου. Ωστόσο, διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο. Έτσι, μετά από πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίσαμε το πρόστιμο να πληρωθεί από δικά μας χρήματα, ως ιδιωτών και όχι από χρήματα του δήμου. Δυστυχώς, λόγω κακής συνεννόησης δεν προλάβαμε να διευθετήσουμε το θέμα».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είχε ενημερώσει άτυπα τον κ. Καρυπίδη για την πρόθεση διευθέτησης του ζητήματος. «Εάν είχε έρθει από την πρώτη στιγμή στον δήμο και μας εξηγούσε κατ' ιδίαν την κατάσταση, το ζήτημα θα είχε λυθεί», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top