Από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.500 πρόσφυγες

Ένας μετανάστης βρέθηκε νεκρός στο ναυάγιο κοντά στη Μυτιλήνη

Από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.500 πρόσφυγες

​Γύρω στις 11 το πρωί της Δευτέρας αναμένεται το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην πύλη Ε-1 του λιμανιού του Πειραιά, το οποίο θα μεταφέρει από τη Μυτιλήνη 2.500 Σύριους πρόσφυγες.

Όπως σας γράψαμε στο star.gr, την Κυριακή το ίδιο πλοίο μετέφερε άλλους 2.466 πρόσφυγες από την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σάμο.

Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα από το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή για την ασφαλή αποβίβαση των προσφύγων, η πλειονότητα των οποίων αναμένεται να μεταφερθεί με λεωφορεία του ΟΛΠ στον ηλεκτρικό σταθμό. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταβούν στον σταθμό Λαρίσης.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα έρευνες του Λιμενικού και της Frontex, στα ανατολικά της θαλάσσιας περιοχής Σκάλας Μυστεγνών Μυτιλήνης, για τον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών, αφού το σκάφος στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε και βρέθηκαν στη θάλασσα. Η σορός ενός άνδρα βρέθηκε το πρωί μεσοπέλαγα, από ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και διασωθεί οκτώ παράτυποι μετανάστες. Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 15 άτομα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top