ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίνδυνος πυρκα��ιάς σήμερα-ΔΕΙΤΕ ποιες περιοχές κινδυνεύουν-ΧΑΡΤΗΣ

Σε εξέλιξη φωτιά στην περιοχή Καμπιτσάτα της Κεφαλονιάς

​Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα (κατηγορία κινδύνου 4), όπως προειδοποίησε η Γενική Γραμ��ατεία Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ο κίνδυνος αφορά τα Δωδεκάνησα.

seismos5.jpg
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δ��σκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Κεφαλονιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Καμπιτσάτα, Ελιού Πρόνων, της Κεφαλονιάς.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ, έχει τέσσερις εστίες, ενώ η πύρινη λαίλαπα κατάφερε πολύ γρήγορα να τυλίξει στις φλόγες της περισσότερα από πεντακόσια στρέμματα δασικής έκτασης.

Στην επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν επτά πυροσβεστικά οχήματα με δεκατέσσερις πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου η φωτιά να μην εξαπλωθεί και φτάσει στους οικισμούς Καπανδρίτη, Καμπιτσάτα και Ξενόπουλου, που μέχρι αυτή την ώρα δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top