Πάνω από 2.000 πρόσφυγες έφτασαν ξανά στον Πειραιά

Συνεχή δρομολόγια από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Πάνω από 2.000 πρόσφυγες έφτασαν ξανά στον Πειραιά

​Τελειωμό δεν έχουν τα «κύματα» προσφύγων που μεταφέρονται από τα ελληνικά νησιά στην Αττική: το απόγευμα της Παρασκευής, άλλοι 2.172 έφτασαν στον Πειραιά.

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έριξε άγκυρα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στις 19:30 της Παρασκευής, μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη τους πρόσφυγες από τη Συρία.

2351361 (1024x683).jpg

Στο λιμάνι είχαν ληφθεί έκτακτα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή προκειμένου να διασφαλιστεί με απόλυτη ασφάλεια η αποβίβαση των προσφύγων, ενώ ο ΟΛΠ είχε διαθέσει λεωφορεία του, προκειμένου οι πρόσφυγες να μπορέσουν να μεταφερθούν στο σταθμό του HΣΑΠ και του προαστιακού.

2351365 (1024x683).jpg

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες αναμένεται να καταφθάσουν στο σταθμό Λαρίσης, προκειμένου να αποβιβαστούν σε αμαξοστοιχία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στα βόρεια σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το πλοίο, αφού ανεφοδιαστεί με καύσιμα, θα αναχωρήσει το βράδυ για Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Σάμο απ’ όπου θα παραλάβει πρόσφυγες από τη Συρία. Μετά την επιστροφή στον Πειραιά, ενδέχεται να πραγματοποιήσει και νέο δρομολόγιο, αυτή τη φορά για τη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Συστάσεις ΟΗΕ σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ για τους μετανάστες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top