Ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση και την Τασία Χριστοδουλοπούλου ο ΟΗΕ για το μεταναστευτικό!

Τα στοιχεία αποτυπώνουν δραματική επιδείνωση

Ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση και την Τασία Χριστοδουλοπούλου ο ΟΗΕ για το μεταναστευτικό!

​Εκθέτει με μια πολύ σκληρή κριτική ο ΟΗΕ την Ελλάδα και την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό πρόβλημα! Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται τόσο αρνητικά σε μια χώρα και μια κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καταλογίζει στην ελληνική διοίκηση έλλειψη ηγεσίας, οργάνωσης και οράματος για τους πρόσφυγες δηλώνοντας ταυτόχρονα την ετοιμότητα των Ηνωμένων Εθνών και άλλων οργανισμών να βοηθήσουν την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της πολύ δύσκολης κατάστασης που δημιουργείται με τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες «εάν η ελληνική κεντρική διοίκηση επιδείξει ηγεσία και όραμα και τοποθετήσει κάποιον που θα οργάνωνε» την επιχείρηση.

Δυστυχώς τα στοιχεία αποτυπώνουν δραματική επιδείνωση: 21.000 άνθρωποι έφτασαν στα ελληνικά νησιά μόνο την εβδομάδα 8-14 Αυγούστου. Τον Ιούλιο καταγράφηκαν 50.000 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων ενώ όλη την περσινή χρονιά είχαν μπει στην ελληνική επικράτεια 47.000 άνθρωποι!

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δια στόματος της αρμόδιας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου λέει πως κάνει ό,τι μπορεί και πως γνώριζε πως θα δημιουργείτο ένα πρόβλημα στα νησιά «για 2-3 μέρες που είναι γεμάτα τα πλοία», ο ΟΗΕ επισημαίνει το πρόβλημα τόσο του τεράστιου αριθμού αφίξεων αλλά και της έλλειψης ηγεσίας, οργάνωσης και οράματος της ελληνικής διοίκησης.

«Ο ρυθμός των αφίξεων αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες. Περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο, 50.242, από ότι όλο το προηγούμενο έτος», τόνισε ο Γουίλιαμ Σπρίντλερ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη.

«Εάν η ελληνική κεντρική διοίκηση επιδείξει ηγεσία και όραμα και τοποθετήσει κάποιον που θα οργάνωνε την αντίδραση (στο κύμα αφίξεων), τότε εμείς και άλλοι διεθνείς οργανισμοί θα ήμασταν έτοιμοι να έρθουμε να βοηθήσουμε», είπε.

«Είναι δύσκολο για εμάς να έρθουμε και να εργαστούμε επί τόπου εάν δεν υπάρχει κάποιος επικεφαλής», πρόσθεσε «καρφώνοντας» την ελληνική κυβέρνηση.

«Απομένουν ακόμη 135 ημέρες για αυτό το έτος. Περιμένουμε ότι ο συνολικός αριθμός των αφίξεων θα ξεπεράσει τις 300.000», εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Τζόελ Μίλμαν.

Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα παίρνουν τεράστιες διαστάσεις καθώς σχεδόν 160.000 μετανάστες από τις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν και άλλ��ς χώρες πέρασαν τα ελληνικά σύνορα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top