Συνεχίζεται το μαρτύριο των μεταναστών και των κατοίκων της Κω

Άγνωστο πότε θα φιλοξενηθούν στο οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Συνεχίζεται το μαρτύριο των μεταναστών και των κατοίκων της Κω

​Άγνωστο παραμένει πότε θα ανοίξει τους καταπέλτες του το επιβατηγό, οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται από την Παρασκευή το μεσημέρι στην Κω, ώστε να φιλοξενήσει πρόσφυγες από τη Συρία που βρίσκονται στο νησί.

Ακόμα δεν έχει διευθετηθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς και την πλοιοκτήτρια εταιρεία ποιος θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια αυτών που θα ανέβουν στο πλοίο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η δύναμ�� της αστυνομίας και του λιμενικού δεν επαρκεί σε περίπτωση που αποφασιστεί ότι ένα από τα δύο σώματα θα αναλάβει τη φύλαξη μέσα στο πλοίο.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στην Κω για την επιτήρηση της ασφάλειας αναμένεται να φύγουν τη Δευτέρα.

Το στάδιο, όπου λειτουργούσε μέχρι χθες για την καταγραφή των μεταναστών έχει κλείσει και οι υπηρεσίες του έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου και πρέπει να πάνε για να ταυτοποιηθούν και να πάρουν τα χαρτιά τους.

Μόνο την Παρασκευή αναχώρησαν για τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής 1.300 παράνομοι μετανάστες, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να φύγουν σήμερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top