Έχει φτάσει στην Κω το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και λόγω γραφειοκρατίας δεν το αφήνουν να δέσει!

Έχουν δώσει εντολή στο πλήρωμα να περιμένει!

​Γ��ρω στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής έφτασε στην Κω το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ Lines, το οποίο θα στεγάσει περίπου 2.500 μετανάστες.

Το πλοίο, στη ναύλωση του οποίου προχώρησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ωστόσο, από εκείνη την ώρα, βρίσκεται περίπου πέντε ναυτικά μίλια μακριά από το λιμάνι της Κω και «κόβει βόλτες», καθώς παρουσιάστηκε κάποιο γραφειοκρατικό ζήτημα με τη διεκπεραίωση εγγράφων.

Η εντολή που έχει δοθεί στο πλήρωμα είναι να περιμένουν σε μικρή απόσταση κι έξω από το λιμάνι της Κω μέχρι να λυθεί το θέμα που έχει προκύψει!

Σημειώνεται ότι για να χωρέσουν οι 2.500 μετανάστες στο πλοίο, έχουν γίνει τροποποιήσεις στους περισσότερους χώρους, ενώ έχει ξηλωθεί όλο το ξενοδοχειακό μέρος του πλοίου.

Αντιδράσεις αστυνομικών και λιμενικών για τη φιλοξενία στο καράβι

Οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί της Δωδεκανήσου εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για τη φιλοξενία των μεταναστών στο πλοίο, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή εγκυμονεί κινδύνους.

Στην αν��κοίνωση που εξέδωσαν από κοινού τα Διοικητικά Συμβούλια των αστυνομικών υπαλλήλων βορείου και νοτίου Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και το σωματείο των Λιμενικών, αναφέρονται τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την απόφαση μετακίνησης πλοίου στην Κω, και η παραμονή του εντός του λιμένα, για την φιλοξενία 2.500 μεταναστών από τον μεγάλο αριθμό που βρίσκονται σήμερα στο νησί. Από την πλευρά μας θα θέλαμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας ως προς την υλοποίηση του εγχειρήματος και την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Θεωρούμε ότι η ανωτέρω πρωτοβουλία εγκυμονεί πολύπλευρους κινδύνους για την ασφάλεια τόσο των μεταναστών και του πληρώματος (φωτιά, διενέξεις μεταξύ διαφόρων εθνικοτήτων κ.α), όσο και των ��νστολων (ΕΛ.ΑΣ, Λ.Σ), που θα κληθούν να υλοποιήσουν το εγχείρημα.

Η πείρα μας έχει δείξει ότι η πολυήμερη παραμονή αλλοδαπών διαφόρων εθνικοτήτων σε κλειστούς χώρους δημιουργεί εντάσεις τις οποίες στον ιδιότυπο χώρο ενός πλοίου δύσκολα αντιμετωπίζονται.

Εμείς ζητάμε την άμεση μεταφορά των μεταναστών από τη νήσο Κω με το συγκεκριμένο πλοίο σε οργανωμένες ανοικτές δομές της ηπειρωτικής χώρας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ταυτοποίησή τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top