XΕΙΡΟΠΕΔΕΣ σε δύο αστυνομικούς- Εκβίαζαν καταστημ��τάρχες στη Ζάκυνθο

Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

XΕΙΡΟΠΕΔΕΣ σε δύο αστυνομικούς- Εκβίαζαν καταστηματάρχες στη Ζάκυνθο

Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν τη Δευτέρα για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Πρόκειται για έναν 34χρονο ανθυπαστυνόμο που συνελήφθη στη Ζάκυνθο κι έναν 31χρονο στην περιοχή της Αττικής.

Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ζακύνθου, ο 34χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής στο νησί, την ώρα που είχε παραλάβει από δύο ιδιώτες, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το προσημειωμένο ποσό των 10.540 ευρώ.

Οι δύο αστυνομικοί υποστήριζαν στους καταστηματάρχες ότι τους έχει ανατεθεί ο έλεγχος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες να τους δώσουν λεφτά, προκειμένου να μην προχωρήσουν στη διενέργεια των ελέγχων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην προσωρινή κατοικία του 34χρονου σε περιοχή της Ζακύνθου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια, το ποσό των 2.400 ευρώ, καθώς και το υπηρεσιακό του όπλο με γεμιστήρα και 11 φυσίγγια.

Ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος είχε αναχωρήσει πριν λίγες μέρες από το νησί, συνελήφθη χθες το βράδυ σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία συνεργάζεται για την υπόθεση με το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδα κρότου λάμψης, τέσσερα βεγγαλικά και μεταλλική σιδερογροθιά.

Ο 31χρονος προσάγεται στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου και μαζί με τον 34χρονο θα οδηγηθούν, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, στην αρμόδια Εισαγγελία. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top