Όργιο φορολογικών παραβάσεων στην Κνωσό- 534 κατέγραψε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ

100 ταμειακές μηχανές τοποθετούνται σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

​Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 534 φορολογικές παραβάσεις κατέγραψε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στην Κνωσό, και οδήγησε στην επανεξέταση του ισχύοντος καθεστώτος να μην εκδίδονται αποδείξεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Για το θέμα, έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη και της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, κατά την οποία αποφασίστηκε να τ��ποθετηθούν περίπου εκατό ταμειακές μηχανές σε όλους τους χώρους με αρχαιότητες και τα μουσεία.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε κανένα να κλέβει το Δημόσιο» δήλωσε ο κύριος Αλεξιάδης.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, μετά από καταγγελίες ότι στο πωλητήριο της Κνωσού, δηλαδή στο δεύτερο σε αριθμό επισκεπτών αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας, δίδονται χειρόγραφες αποδείξεις που δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα. Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού επέρριψε την ευθύνη στον απαρχαιωμένο, όπως είπε, τρόπο λειτουργίας του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα δυο πορίσματα της Εφορίας Αρχαιοτήτων δεν προκύπτει φοροδιαφυγή στην Κνωσ��, και γίνεται λόγος απλώς για διαχειριστικό σφάλμα. Ωστόσο, ο έλεγχος του ΣΔΟΕ πέραν των φορολογικών παραβάσεων, διαπίστωσε ακόμη πως έχει να γίνει ισολογισμός επί μια δεκαετία.

Στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, όχι μόνο στα πωλητήρια, αλλά και τα αναψυκτήρια, και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. «Θα ελέγξουμε τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης που προανήγγειλε αλλαγή του απηρχαιωμένου οργανισμού του ΤΑΠ. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα γίνουν τρεις διαγωνισμοί για ηλεκτρονικό εισιτήριο, πωλητέα είδη και τα ξενοίκιαστα αναψυκτήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top