Δήμαρχος Κω: «Θα χυθεί αίμα. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη»

Ζητά την παρέμβαση Τσίπρα

Δραματική είναι η κατάσταση με τους μετανάστες στην Κω. Μπορεί μόλις χθες να έγινε σάλος με την κίνηση αστυνομικού που απαθανατίστηκε να κακομεταχειρίζεται μετανάστες για να τους βάλει σε σειρά, αλλά σήμερα ο Δήμαρχος του νησιού απευθύνει έκκληση και προειδοποιεί ότι θα χυθεί αίμα, αφού η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου.

Ο κ. Γιώργος Κυρίτσης ο οποίος και έχει στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό δήλωσε:

«Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην Πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες, η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη. Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός».
Ο κ. Κυρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση ��α αναλάβει τις ευθύνες της ζητώντας:
- Να μετακινηθούν με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 παράνομοι μετανάστες από την Κω.
- Να έρθουν στην Κω, ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις.
- Να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης. Στην Κω με 7.000 παράνομους μετανάστες και 600-800 να φτάνουν καθημερινά, δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Ας το πάρουν απόφαση επιτέλους.
- Να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων μας, πόσους παράνομους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Κως; Πόσους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα;
«Ο Δήμος Κω έκανε μια προσπάθεια, προσπαθώντας να μεταφέρει στο γήπεδο τη δομή ταυτοποίησης. Προσπάθησε να υποκαταστήσει το Κράτος που είναι απών από την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποδείχθηκε όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να δώσει λύση εντός της ημέρας», καταλήγει.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το τοπικό μέσο, Kostoday.com, από χθες βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία μετακίνησης των μεταναστών στο στάδιο Ανταγόρας αλλά οι μεταν��στες αρνήθηκαν να εισέλθουν στο γήπεδο για την διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους, δημιουργώντας προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top