Μέσα στις επόμενες ημέρες η μετακίνηση των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως στoν Ελαιώνα

Λύθηκε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης-Μικροεπεισόδια στην Κάλυμνπ

Μέσα στις επόμενες ημέρες η  μετακίνηση των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως στoν Ελαιώνα

​Στην απομάκρυνση των μεταναστών από τα πάρκα και τους δημόσιους χώρους στην Κω είναι έτοιμος να προχωρήσει ο δήμος. Αύριο το πρωί αναμένεται να μεταφερθούν οι μετανάστες στο παλιό γήπεδο της πόλης.

Στην Κω από τον Μάρτιο υπολογίζεται ότι έχουν φτάσει στο νησί 14.791 μετανάστες ενώ την ��ρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έφτασαν στο νησί 3.995. Στην Λέσβο πάλι, έφτασαν 54.000 εκ των οποίων 6.000 την τελευταία εβδομάδα. Ανάλογη εικόνα και στην Χίο με 20.000 μετανάστες, ενώ στην Σάμο τους τελευταίους μήνες έχουμε 10.000 μετανάστες με 971 να έχουν πάει στο νησί τις τελευταίες ημέρες.

Την ίδια ώρα στην χώρα μας από την αρχή του χρόνου έχουν περάσει παράνομα στην χώρα μας 156.726 μετανάστες ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ήταν 32.070.

Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η μετακίνηση των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως στην περιοχή του Ελαιώνα. Οι εργασίες προχωρούν κανονικά ενώ ένα πρόβλημα που υπήρξε με την ηλεκτροδότηση λύθηκε καθώς η μια γραμμή που τοποθετήθηκε αρχικά κρίθηκε ανεπαρκής.

Στην Κάλυμνο πάλι, είχαμε ένταση με μετανάστες που συγκεντρώθηκαν έξω από το λιμεναρχείο και αρχίσαν να διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση των προσφυγικών εγγραφών, οι μετανάστες μάλιστα προπηλάκισαν λιμενικούς.

Να σημειωθεί ότι 470 εκατομμύρια θα δοθούν στην Ελλάδα για την διαχείριση της μεταναστευτικής πολιτικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top