Αποδείξεις με μηδενικό ΦΠΑ κόβει το Ταμείο Αρχειολογικών Πόρων στην Ακρόπολη

ΔΕΙΤΕ το ρεπορταζ

​Με μηδενικό ΦΠΑ πουλά τα προϊόντα του στους τουρίστες το περίπτερο του Ταμείου Αρχαιολογικών πόρων στην Ακρόπολη.

Όπως εξήγησε στον δημοσιογράφο του Star Βαγγέλη Γκούμα, ο αρχιφύλακας της Ακρόπολης κύριος Κώστας Νικολάου «Τα πάντα είναι κατοχυρωμένα από το ΤΑΠΑ. Αυτά τα αντικείμενα δηλαδή τα βγάζει το ΤΑΠΑ, τα φέρνει εδώ, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων τα χρεώνει στη διαχειρίστρια. Απλώς η ταμεια��ή μηχανή είναι για εσωτερική χρήση του ΤΑΠΑ, διότι το ΤΑΠΑ δεν υποχρεούται να αποδώσει φόρο».

Να σημειωθεί ότι η τελική απόδειξη μετά την αγορά δίνεται στο ταμείο όπου η ταμειακή μηχανή εκδίδει αποδείξεις με μηδενικό ΦΠΑ αλλά μόνο για τα είδη που παράγει το Ταμείο Αρχαιολογικών πόρων.

Επίσης, στην απόδειξη που παίρνει κανείς από το ταμείο Αρχαιολογικών πόρων, δεν αναγράφεται αναλυτικά το είδος όπως γίνεται και στα ιδιωτικά εμπορικά καταστήματα για να ξέρουμε τι πωλείται ακριβώς, αλλά απλά αναγράφεται η λέξη τεμάχιο.

Το θέμα είναι ότι με αυτό τον τρόπο ο έλεγχος γίνεται μόνο από το ταμείο αρχαιολογικών πόρων που αγοράζει και πουλά ότι θέλει χωρίς ΦΠΑ και όχι από την εφορία που ουσιαστικά με βάση την απόδειξη δεν ξέρει τι ακριβώς πωλείται στα καταστήματα. Ακόμη θα έπρεπε σε καθημερινή βάση και τις αποθήκες του ΤΑΠΑ να τις ελέγχει και η εφορία για να ξέρουν τι ακριβώς διακινείται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top