Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα πληρώσει για την υπεξαίρεση Παπαγεωργόπουλου

Απορρίφθηκε το αίτημά του από τη Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών

​Μπορεί ο Β. Παγεωργόπουλος να βγήκε από τη φυλακή και να είναι στο σπίτι του, τα σπασμένα όμως από τις πράξεις του φαίνεται ότι θα πληρώσει ο δήμος και οι δημότες της Θεσσαλονίκης.

Η Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών απέρριψε το αίτημα που είχε υποβληθεί από το δημοτικό συμβούλιο, με το οποίο ζητούσε τα 17,9 εκατ. ευρώ που υπεξαιρέθηκαν από τα δημοτικά ταμεία κατά τη διάρκεια της θητείας Παπαγεωργόπουλου να μην επιβαρύνουν τον κεντρικό Δήμο.

Συγκεκριμένα, το περασμένο Φεβρουάριο, μετά από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη» και νυν βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Μηταφίδη, το δημοτικό συμβούλιο ζητούσε από την κυβέρνηση να ανακληθούν οι ΚΥΑ που προέβλεπαν συμψηφισμό οφειλών του Δήμου προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να αρθούν τα μέτρα του ΥΠΟΙΚ με τα οποία παρακρατούνται οι πόροι.

Παρ’ όλ’ αυτά το αίτημα απερρίφθη με τον κ. Μηταφίδη να δηλώνει:

«Η κλοπή δεν είναι οφειλή. Γιατί δεν προχωρούν σε θεσμική και δημοσιονομική αποκατάσταση της άδικης και παράνομης αυτής οικονομικής αφαίμαξης του Δήμου και των δημοτών της Θεσσαλονίκης»;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top