"Κραυγή" βοήθειας του δημάρχου της Κω για μεταναστευτικό-Έστειλε επιστολή σε Τσίπρα

Zητά άμεση συνάντηση των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των φορέων του νησιού

"Κραυγή" βοήθειας του δημάρχου της Κω για μεταναστευτικό-Έστειλε επιστολή σε Τσίπρα

​Άμεση συνάντηση των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των φορέων της Κω με τον Αλέξη Τσίπρα για το μεταναστευτικό, ζητά ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κυρίτσης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό.

Ο κύριος Κυρίτσης επισημαίνει ότι η διαχείριση των ανεξέλεγκτων πλέον μεταναστευτικών ροών είναι αδύνατη στο νησί. Τονίζει ότι η άμεση μετακίνηση προσφύγων και παράνομων μεταναστών πρέπει να συνεχιστεί αφού η διαδικασία της ταυτοποίησης τους είναι αδύνατη στην Κω.

Παράλληλα θέτει ζήτημα φρούρησης των θαλάσσιων συνόρων και αναφέρεται στις προϋποθέσεις και στα ζητήματα που έχει θέσει, σχετικά με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη δημιουργία κέντρου πρώτης υποδοχής στην Κω.

Ο δήμαρχος, θα ζητήσει επίσης συνάντηση και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ενώ εντός της ημέρας θα έχει και επικοινωνία με τον Έλληνα Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σε δήλωση του, ο Γιώργος Κυρίτσης επισημαίνει:

“Η Κως έχει υπερβεί τα όρια της.

Οι μεταναστευτικές ροές είναι πλέον ανεξέλεγκτες. Ένα οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης γεμίζει καθημερινά την Κω, τη Λέσβο και τη Χίο με πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, που είναι αδύνατον να ταυτοποιηθούν αλλά και να παραμείνουν στα νησιά.

Θλίβομαι γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε που βρισκόμαστε. Τα γεγονότα στη σήραγγα της Μάγχης, στο Καλαί και στα γαλλοϊταλικά σύνορα, δείχνουν ότι η Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένη να μοιραστεί μαζί μας το πρόβλημα.

Ζήτησα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, στην οποία δεν θα πάω μόνος μου.

Θα πάμε μαζί με τους εκπροσώπους των φορέων και των πολιτών του νησιού για να ακουστεί η αγωνία και η φωνή διαμαρτυρίας του απλού πολίτη της Κω.

Ο Δήμος της Κω στοχοποιείται για να καλυφθεί η ανυπαρξία του Κράτους στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Έχει έρθει όμως η ώρα της αλήθειας, των ευθυνών και των αποφάσεων για όλους.

Δεν θα γίνει το νησί μας αποθήκ�� ψυχών. Για τη λειτουργία κέντρου υποδοχής υπάρχουν προϋποθέσεις, έχουμε θέσει ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί.”

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top