Οργή: «Αναβλήθηκε για τρίτη φορά επέμβαση ασθενή με όγκο στο κεφάλι λόγω έλλειψης κλίνης»

«Για αυτό το λόγο χάνονται περίπου 2.000 ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο»

Οργή: «Αναβλήθηκε για τρίτη φορά επέμβαση ασθενή με όγκο στο κεφάλι λόγω έλλειψης κλίνης»

​Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς για ένα κράτος… αυτόν της υγείας!

Ο νευροχειρουργός και επιμελητής Α’ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Παναγιώτης Παπανικολάου, σε επικοινωνία που είχε το star.gr μαζί του μίλησε για όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς αλλά και εργαζόμενοι των νοσοκομείων. Οι αριθμοί είναι τουλάχιστον… απογοητευτικοί!

10253967_10152453117680769_1567200631690520762_n.jpg
«Τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά νοσοκομεία επικρατούν οι ίδιες κακές συνθήκες, ασχέτως με το ποιος είναι υπουργός Υγείας κάθε φορά. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές. Στο δικό μας νοσοκομείο υπάρχει ένας ασθενής με όγκο στο κεφάλι. Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η επέμβαση του γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ».

Όπως μας λέει, συνολικά στην Ελλάδα υπάρχουν 200 κρεβάτια ΜΕΘ, πλήρως εξοπλισμένα, τα οποία όμως δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Ενδεικτικό είναι ότι εμείς έχουμε 16 από τα οποία λειτουργούν τα 11. Οι διεθνείς προδιαγραφές θέλουν το 20% των κλινών ενός νοσοκομείου να είναι ΜΕΘ και στη δική μας χώρα διασωληνομένοι ασθενείς περιμένουν για ένα κρεβάτι».

Ο ίδιος τόνισε ότι έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να βρουν μια λύση σε όλο αυτό αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Έχουμε μιλήσει σε όσους έχουν περάσει από την καρέκλα του υπουργού αλλά το μόνο που ακούμε είναι «θα, θα, θα». Οι εντατικολόγοι λένε ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας χάνονται 2.000 άνθρωποι λόγω των ελλείψεων σε κρεβάτια ΜΕΘ. Για να λειτουργήσουν τα 200 κρεβάτια ΜΕΘ που δεν χρησιμοποιούνται λόγω έλλειψης προσωπικού, χρειάζεται να γίνουν 500 προσλήψεις».

Οι λίστες αναμονής… για την εντατική αλλά όχι μόνο είναι τεράστιες. Εκατοντάδες ασθενείς περιμένουν για να πάρουν την απαραίτητη φροντί��α!

«Δεύτερη μεγάλη πληγή είναι τα ογκολογικά νοσοκομεία. Υπάρχει λίστα αναμονής για να ξεκινήσουν οι καρκινοπαθείς ακτινοθεραπεία αλλά και χημειοθεραπεία. Είναι απαραίτητο να γίνουν προσλήψεις… Μόνο έτσι θα σωθούν περισσότεροι άνθρωποι! Εγώ το έχω αποφασίσει θα λέω στους συγγενείς των ασθενών που δεν βρίσκουν κρεβάτι ΜΕΘ να καταθέτουν μήνυση κατά του εκάστοτε υπουργού. Θεωρώ πως είναι προσωπική ευθύνη του Υπουργού… Πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό».

Της Αλέκας Νικόλα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top