Γάμοι εν μέσω… capital controls στην Ελλάδα: Το άγχος για τα ζευγάρια «χτυπάει κόκκινο»!

Τι λέει γνωστός φωτογράφος στο star.gr

​Το γαμήλιο άγχος χτύπησε κόκκινο για όσα ζευγάρια ανέβηκαν ή ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και capital controls.


Τα προσκλητήρια έχουν μοιραστεί κι όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη ημέρα, όμως οι τράπεζες είναι κλειστές. Γεγονός που κάνει τη ζωή του γαμπρού και της νύφης πιο δύσκολη, ψάχνοντας τρόπους να πληρώσουν το catering, το φωτογράφο, ακόμα και τον οίκο νυφικών.


Πολλοί καλεσμένοι εμφανίζονται με άδεια χέρια και το φακελάκι δίνει τη θέση του στο e-banking. Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, δίνουν στους νεόνυμφους την αγάπη τους και την υπόσχεση ότι θα το δώρο τους θα έρθει τους επόμενους μήνες.


Μπορεί η ζωή τους να μην ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά διατηρούν την αισιοδοξία τους. Κανένα από τα ζευγάρια που θα χορέψει αυτό το καλοκαίρι το χορό του Ησαΐα δε φαίνεται να πτοείται. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, παρά τo capital controls δεν υπήρξαν ακυρώσεις γάμων.


Το ίδιο υποστηρίζει και ο γνωστός φωτογράφος, Τάκης Νικολόπουλος, ο οποίος απαθανάτισε τις ομορφότερες στιγμές ερωτευμένων ζευγαριών τον τελευταίο μήνα και είπε στο star.gr: «Υπήρξαν κάποιες νυφούλες που σάστισαν, κάποιες σκέφτηκαν μάλιστα να αναβάλλουν την τελετή, αλλά καμία τελικά δεν το έκανε πράξη. Εγώ ανέλαβα τη φωτογράφιση γάμου ακόμη και την ημέρα του δημοψηφίσματος και πιστέψτε με, τα παιδιά έλαμπαν από χαρά. Όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι τους ήταν εκεί και ίσα-ίσα που ξέφυγαν από το βαρύ κλίμα των ημερ��ν..»