Νέες μηνύσεις κατά του Βαρουφάκη για το Plan B

Από συνολικά έξι δικηγόρους

Νέες μηνύσεις κατά του Βαρουφάκη για το Plan B
​Συνολικά έξι δικηγόροι κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήριες αναφορές για το Plan B του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και των μη πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ειδικότερα ο δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Βαρουφάκη αλλά και κάθε άλλου προσώπου σε βάρος του οποίου θα προκύψουν ενδείξεις ενοχής.

Ο κ. Γιαννόπουλος αποδίδει στον πρώην ΥΠΟΙΚ το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών. Πρόκειται για αδίκημα για το οποίο προβλέπεται κάθειρξη έως 20 έτη.

Παράλληλα πέντε δικηγόροι από τους οποίους οι τρεις είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατέθεσαν δεύτερη μηνυτήρια αναφορά για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση.

Η μήνυση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου αναμένεται να διαβιβαστεί το συντομότερο από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τα περαιτέρω ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα αναμένεται η κυρία Κουτζαμάνη να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top