Υπ. Παιδείας: 20.000 θέσεις εργασίας είναι κενές στα σχολεία!

Η κυβέρνηση αναζητεί όλους τους δυνατούς τρόπους ώστε να καλυφθούν πλήρως μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους

​Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας την Δευτέρα το πρωί στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι γίνεται μια προσπάθεια για την πλήρη λειτουργία των σχολείων σε όλη την επικράτεια σε επίπεδο καθηγητών, βιβλίων, μαθητών κανονικά από την έναρξη του νέου σχολικού έτους!

Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν δυσκολίες «κυρίως γιατί τα λεφτά λείπουν», αλλά και γιατί καθυστέρησαν οι προσλήψεις των μόνιμων εκπαιδευτικών που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, όπως διευκρίνισε, ανέρχονται σε 20.000, με την κυβέρνηση να αναζητεί όλους τους δυνατούς τρ��πους ώστε να καλυφθούν πλήρως μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ακόμα ο υπουργός εξήγησε ότι οι προσλήψεις των μόνιμων εκπαιδευτικών δεν μπορούν να γίνουν αν δεν ψηφιστεί προηγουμένως το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, και ως εκ τούτου τα σχολεία θα ανοίξουν και φέτος με αναπληρωτές.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά, οι περίπου μισές θέσεις - 10.000- μπορούν να καλυφθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ για τις υπόλοιπες θα αναζητηθούν τρόποι κάλυψης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top