Οργιάζει η «μαύρη αγορά» στα αγροτικά προϊόντα λόγω των capital controls- Πάγωσαν οι εξαγωγές

Επιτήδειοι στον χώρο της εστίασης προχωρούν σε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις στην εστίαση

​Την ώρα που οι αγρότες αντιδρούν στο νέο κύμα ΦΠΑ που έρχεται τα χέρια τους είναι δεμένα λόγω των capital controls.

Συγκεκριμένα, το εμπόριο νωπών φρούτων και οι εξαγωγές πάνε από το κακό στο χειρότερο. Εργάτες δεν πάνε στα χωράφια να μαζέψουν τα φρούτα, τα φορτηγά δεν μπορούν να τα παραλάβουν και να τα προωθήσουν στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, αφού έχουν παγώσει οι εισαγωγές λόγω των προβλημάτων των τραπεζών, ενώ στο θεσσαλικό κάμπο οργι��ζει η «μαύρη αγορά».

Εκεί, οι παραγωγοί δίνουν όσο - όσο τα προϊόντα τους προκειμένου να πληρωθούν σε ρευστό, ενώ ταυτόχρονα στην αγορά παρατηρείται κύμα υπέρογκων ανατιμήσεων λόγω του ΦΠΑ.

Έρευνα της εφημερίδας «Έθνος» αποκαλύπτει τους νέους τρόπους κερδοσκοπίας σε βάρος των αγροτών και των καταναλωτών με πρόσχημα τα capital controls και την αύξηση του ΦΠΑ, αντίστοιχα. Μεσάζοντες στήνουν «μαύρη αγορά» σε φρούτα και κηπευτικά, ενώ επιτήδειοι στον χώρο της εστίασης προχωρούν σε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις στην εστίαση.

Παράνομο εμπόριο αγροτικών προϊόντων χωρίς παραστατικά, λόγω των capital controls, αλλά και κερδοσκοπία με αυξήσεις τιμών στην εστίαση έως και 17% με πρόσχημα την άνοδο του ΦΠΑ, πλήττουν τους παραγωγούς και τους καταναλωτές, αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top