19χρονος φαντάρος έσβησε ενώ υπηρετούσε τη θητεία του γιατί κανείς δεν του έδωσε φάρμακα!

Αδιαφορία καταγγέλλουν οι συγγενείς του-Ποιους σέρνουν στα δικαστήρια

​Στα δικαστήρια κατά του ελληνικού Δημοσίου και ενός ιδιώτη προσέφυγε η οικογένεια ενός νεοσύλλεκτου στρατιώτη από την Ρόδο, ο οποίος έχασε την ζωή του πριν πέντε χρόνια, μέσα στο στρατόπεδο, όπου υπηρετούσε την θητεία του στην Κόρινθο.

Πιο συγκεκριμένα, έξι συγγενείς του αδικοχαμένου φαντάρου αποδίδουν στην αγωγή τους υπαιτιότητα και βαρύτατη ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου για το θάνατο του διότι, όπως υποστηρίζουν, δεν εξασφάλισε τις αναγκαίες συνθήκες, που είχε νόμιμη υποχρέωση να παρέχει στους νεοσύλλεκτους στρατιώτες, προς διαφύλαξη και προστασία, της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας τους. Ευθύνη βαρύτατη αποδίδουν και στον στρατιώτη που είχε καθήκοντα θαλαμοφύλακα το μοιραίο βράδυ, υποστηρίζοντας ότι παρέλειψε να καλέσει ιατρική βοήθεια.

Με την αγωγή αποζημίωσης, λόγω ψυχικής οδύνης, που υπέβαλαν, ο πατέρας και η μητέρα του εκλιπόντος, διεκδικούν έκαστος το ποσό των 120.000 ευρώ, οι δύο αδελφές του από 100.000 ευρώ και ο παππούς και η γιαγιά του από 30.000 ευρώ.

Η οικογένεια του φαντάρου υποστηρίζει ότι οι υπεύθυνοι της στρατιωτικής μονάδας παρέλειψαν να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να εξετασθεί ο νεοσύλλεκτος από ειδικευμένο ιατρό, ο οποίος θα μπορούσε να διαγνώσει την κατάσταση της υγείας του και να του χορηγήσει την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική αγωγή, η οποία μετά βεβαιότητας θα απέτρεπε το τραγικό αποτέλεσμα του θανάτου ενός υγιέστατου παιδιού.

Ο 19χρονος αγωνιζόταν ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στην ομάδα της «Νίκης» Ρόδου.

Όπως είπε στην «Δημοκρατική», ο συνήγορος της οικογένειας, δικηγόρος κ. Γ. Φλεβάρης, το πόρισμα της διοικητικής έρευνας κάνει λόγο για «θάνατο από οίδημα» παρότι από καταθέσεις που ελήφθησαν προκύπτει ότι ο 19χρονος είχε συνεχή βήχα στο θάλαμο του στρατοπέδου και ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την περίθαλψή του.

Η ιατροδικαστική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 19χρονος υπέστη «πνευμονικό οίδημα με ισχαιμία μυοκαρδίου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top