Προειδοποίει ο ΕΟΠΥΥ: Διακοπή σύμβασης στους γιατρούς που δεν εξυπηρετούν ασφαλισμένους

Οι γιατροί ζητούν την εξόφληση τους από τον ΕΟΠΥΥ

​Σε διακοπή των συμβάσεων με γιατρούς που δηλώνουν αδυναμία να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, προσανατολίζεται ο οργανισμός.

Μέλη των ιατρικών συλλόγων από την Πάτρα, το Κιλκίς, τη Δράμα, την Καβάλα και άλλους νομούς, όπως λένε, θα σταματήσουν να εξετάζουν ή να παρέχουν εργαστηριακές εξετάσεις καθώς με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ και την αδυναμία ρευστότητας δεν μπορούν να καλύψουν το σύστημα.

Ο ΕΟΠΥΥ από την πλευρά του σε μια αυστηρή ανακοίνωση επισημαίνει ότι «η διακοπή παροχής υπηρεσιών συνιστά μονομερή καταγγελία της σύμβασης και όσοι το επιχειρήσουν, είναι αυτονόητο ότι θα διακόψουν τη σύμβαση που έχουν με τον Οργανισμό».

Ένας αριθμός εργαστηριακών γιατρών, διαγνωστικών κέντρων και κλινικών γιατρών που αδυνατούν οικονομικά, όπως λένε να εξυπηρετήσουν τον κόσμο παραπέμπουν τους ασθενείς στις δημόσιες δομές και ζητούν την εξόφληση τους από τον ΕΟΠΥΥ ώστε να αρχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top