«Καταιγίδα» από μελτέμια τον Ιούλιο- Έρχεται «καυτό» Σαββατοκύριακο

Θα έχουμε και υψηλό ποσοστό υγρασίας

«Καταιγίδα» από μελτέμια τον Ιούλιο- Έρχεται «καυτό» Σαββατοκύριακο

​Το φετινό καλοκαίρι άργησε να έρθει αλλά όταν ήρθε έφερε μαζί του και ισχυρούς ανέμους... Η αυξημένη εμφάνιση των τοπικών βόρειων ανέμων έχει δημιουργήσει μεγάλες διαφορές στη θερμοκρασία ανά περιοχή.

«Τις τελευταίες ημέρες που έχουμε ενισχυμένο μελτέμι έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο δηλαδή σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από το μελτέμι κι εκεί είδαμε τις τελευταίες ημέρες η μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 39 με 40 βαθμούς εν αντιθέσει μέσα στο Αιγαίο οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλότερες. Δηλαδή δεν ξεπερνούν στα νησιά οι μέγιστες τιμές τους 26- 27 βαθμούς που κάνει μια διαφορά 13-14 βαθμών μεταξύ του Αιγαίου και της δυτικής χώρας» είπε στο Star ο μετεωρολόγος- ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος .

Την Τετάρτη οι ισχυρότεροι άνεμοι καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου με ταχύτητα 109.4 χλμ την ώρα, στην Πεντέλη που η ταχύτητα ανέμου έφτασε στα 93.3 χλμ την ώρα και στο Καβοντόρο με 90.1 χλμ την ώρα.

Την Πέμπτη τα ισχυρότερα μελτέμια ήταν στην Παξιμάδα Καρύστου με 97 χλμ την ώρα, στο Καβοντόρο με 90 ενώ στη Μύκονο και στην Πεντέλη οι άνεμοι έφτασαν τα 76 χλμ την ώρα. Την Παρασκευή αναμένεται εξασθένιση των ανέμων.

Από το Σάββατο υψηλό θα είναι το ποσοστό της υγρασίας γι' αυτό η αίσθηση της ζέστης θα είναι ακόμη πιο έντονη. Κάτι που σημαίνει ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι… καυτό, με το θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top