Άνω-κάτω οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων με την αλλαγή ΦΠΑ:«Βλέπουν» λουκέτο ή αυξήσεις στις τιμές

Το προεδρείο της Ο Ε.Φ.Ε. συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά

Άνω-κάτω οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων με την αλλαγή ΦΠΑ:«Βλέπουν» λουκέτο ή αυξήσεις στις τιμές

​Για λουκέτα ή αυξήσεις στις τιμές των φροντιστηρίων ετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες μετά την επιβολή 23% ΦΠΑ, όπως υποστηρίζουν το κόστος είναι δυσβάσταχτο και το μέτρο είναι άδικο για μαθητές και γονείς.

Η αδυναμία απορρόφησης του ΦΠΑ από τους ιδιοκτήτες όπως λένε θα οδηγήσει σε αυξημένα δίδακτρα, κάτι που με τη σειρά του ίσως οδηγήσει τους γονείς στο να αναζητήσουν άλλες λύσεις.

Το π��οεδρείο της Ο Ε.Φ.Ε. συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά και στη συζήτηση, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τέθηκε αναλυτικά το θέμα της επιβολής ΦΠΑ. μόνο στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ελίτ των ιδιαιτέρων μαθημάτων, των κολλεγίων και των ιδιωτικών σχολείων.

Οι φροντιστές μαζί με τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών σκοπεύουν να καταθέσουν προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Παράλληλα ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για να συζητήσουν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στον κλάδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top