Sky News: H κρίση στέλνει τα ελληνόπουλα στα ιδρύματα

Συγκλονιστικό ρεπορτάζ

Sky News: H κρίση στέλνει τα ελληνόπουλα στα ιδρύματα

​«Αυτό το κοριτσάκι είναι μόλις μερικών μηνών αλλά δεν έχει όνομα όπως κα�� κανένα από τα παιδιά σε αυτή την ειδική μονάδα. Αυτά είναι τα εγκαταλελειμμένα παιδιά της Αθήνας. Οι γονείς τους τα άφησαν αλλά το νοσοκομείο ελπίζει ότι θα επιστρέψουν. Κάποιοι επιστρέφουν ...οι περισσότεροι όχι» αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Sky News που δίνει την ανθρώπινη διάσταση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Μέσα από τον φακό του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου που διείσδυσε στο μαιευτήριο Έλενα αλλά και στο Χαμόγελο του Παιδιού, παρουσιάζεται η κρυμμένη πτυχή της ελληνικής πραγματικότητας με τα δεκάδες παιδιά που εγκαταλείπουν οι γονείς τους επειδή δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν.

«Η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα έχει αυξηθεί. Πολλές γυναίκες γεννούν εδώ και μετά απλώς φεύγουν από το νοσοκομείο εγκαταλείποντας τα παιδιά τους για να τα φροντίσουμε εμείς. Ένας λόγος είναι ότι οι μητέρες τους πιστεύουν ότι δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Ο άλλος λόγος είναι το κύμα μεταναστών.» αναφέρει στο ρεπορτάζ ο Ηλίας Δαλαϊνας, διευθυντής του νοσοκομείου.

Εν τω μεταξύ, μέσα σε δέκα μέρες η οργάνωση το Χαμόγελο του παιδιού κινδυνεύει να μείνει χωρίς χρήματα. Ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να κάνει δωρεές, επισημαίνει το τηλεοπτικό δίκτυο.

Στο τέλος του ρεπορτάζ η παρουσιάστρια του Sky News, αποκάλυψε ότι δέχτηκαν πολλά τηλεφωνήματα από κόσμο που επιθυμεί να βοηθήσει και μάλιστα η ίδια ανέβασε στο Τwitter της, όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top