«ΒΟΥΤΙΑ» αναμένεται να κάνουν οι βάσεις: ΔΕΙΤΕ σε ποιες σχολές!

Μέχρι και 2.000 μόρια

«ΒΟΥΤΙΑ» αναμένε��αι να κάνουν οι βάσεις: ΔΕΙΤΕ σε ποιες σχολές!

​«Βουτιά» αναμένεται να κάνουν οι βάσεις φέτος ακόμη και πάνω από 2.000 μόρια σε δεκάδες τμήματα κυρίως των ΤΕΙ της περιφέρειας αλλά και πανεπιστημίων σε απομακρυσμένες περιοχές, καθώς όπως εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί που βοήθησαν τους υποψηφίους να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία, τα παιδιά αντίθετα με προηγούμενες χρονιές δεν έδειξαν καμία επιθυμία να εισαχθούν σε τμήματα μακριά από τα σπίτια τους για δύο σοβαρότατους λόγους.

Πρώτον διότι σύμφωνα με τον νέο νόμο για τις μετεγγραφές δεν έχουν πιθανότητα να «μεταφερθούν» κοντά στον τόπο κατοικίας τους αλλά και γιατί οι γονείς τους, λόγω της κατάστασης στη χώρα και των νέων μέτρων που θα επιβαρύνουν σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό την οικονομική τους δυνατότητα εμφανίζονται απολύτως αδύναμοι να στηρίξουν δεύτερο σπίτι στην περιφέρεια για τις σπουδές των παιδιών τους.

Ακόμα αιτία φαίνεται να είναι και τα δύσκολα θέματα με κατά συνέπεια τις κακές επιδόσεις στο πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας (Βιολογία), αλλά και σε άλλα δύο μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» οι βάσεις πιέζονται προς τα κάτω στα πλέον υψηλόβαθμα τμήματα της Ιατρικής, στις Κτηνιατρικές, Φαρμακευτικές και Οδοντιατρικές Σχολές.

Ανάλογη αναμένεται η εικόνα για τα τμήματα υψηλής ζήτησης των ΤΕΙ, όπως Νοσηλευτικής, Διατροφής και Διαιτολογίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πτώση θα ξεκινά από λίγα μόρια (200-400), ενώ στις μεσαίες σχολές θα κυμανθούν από 500-800 μόρια.

Σε πιο χαμηλόβαθμα τμήματα, η «κατρακύλα» των βάσεων υπολογίζεται ακόμη μεγαλύτερη, καθώς υπολογίζεται στα 2.000 μόρια, ενώ δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπεράσουν και τις 3.000 μόρια!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top