ΔΕΙΤΕ σε ποιες περιοχές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και για σήμερα!

Όπως τονίζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

​Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για σήμερα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προβλ��πεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Αττικής,
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα)
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Λήμνος),
- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Λακωνία)
- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία)
- Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top