Επανασύσταση και επισήμως των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας στον δήμο Αθηναίων

Δημοσίεση στο ΦΕΚ

Επανασύσταση και επισήμως των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας στον δήμο Αθηναίων

​Επανασυστάθηκαν και επισήμως οι υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας στο δήμο Αθηναίων μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τη σχετική δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπει αύξηση της δαπάνης του προϋπολογισμού του δήμου κατά 4.400.835,32 ευρώ για το 2015, ενώ από το 2016 και για τα επόμενα πέντε χρόνια (έως το 2019) η δαπάνη θα αγγίξει το ποσό των 40.623.094,80 ευρώ.

Ο αριθμός των δημοτικών αστυνομικών στο δήμο της Αθήνας θα ανέρχεται σε 391, αριθμός που υπολείπεται κατά πολύ των 1.034 δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούσαν στο δήμο Αθηναίων στις 23/09/2013, οπότε και διαλύθηκε η δημοτική αστυνομία.

Η Δημοτική Αστυνομία θα αναλάβει εκ νέου τις 29 αρμοδιότητες που είχε και στο παρελθόν. Μεταξύ αυτών, οι σημαντικότερες είναι η στάθμευση, ο έλεγχος των κοινόχρηστων χώρων, η ελεγχόμενη στάθμευση, η φύλαξη δημοτικών κτιρίων, ο έλεγχος του γνησίου της υπογραφής, οι επιδόσεις, οι σφραγίσεις καταστημάτων, ο έλεγχος του χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο έλεγχος του κανονισμού καθαριότητας κ.α.

Σύμφωνα με την απόφαση, επανασυστήνεται η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας που αντικαθιστά τη Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου.

Επίσης, επανασυστήνεται το Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, το οποίο μεταξύ άλλων θα χειρίζεται όλα τα θέματα που αφορούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό δράσεων της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ θα θέτει σε ετοιμότητα, θα αξιοποιεί και θα συντονίζει το ανθρώπινο δυναμικό.

Το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης από τη μεριά του θα συγκεντρώνει, θα καταχωρίζει και θα διαβιβάζει όλες τις παραβάσεις που βεβαιώνονται από τα Τμήματα της Διεύθυνσης, στις αρμόδιες Διευθύνσεις για την περαιτέρω επεξεργασία και βεβαίωση, ενώ επίσης θα δέχεται και θα απαντά σε αντιρρήσεις των διαφημιζόμενων πολιτών για τις παράν��μες διαφημιστικές πινακίδες και σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, θα μπορεί να προκαλεί την απόφαση του Δημάρχου για την αποξήλωσή των παράνομων διαφημιστικών επιγραφών.

Ακόμη, επανασυστήνεται το Τμήμα Ελέγχου Στάθμευσης, που μεταξύ άλλων θα ελέγχει την τήρηση των όρων στάθμευσης σε θέσεις επισκεπτών, μόνιμων κατοίκων και ειδικών θέσεων στάθμευσης, την εν γένει λειτουργία του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης, ενώ θα προχωρά στην καταγραφή των προβλημάτων που σχετίζονται με την οριζόντια και κάθετη σήμανση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα τόσο από την ελεγχόμενη στάθμευση όσο και από τα πρόστιμα ανήλθαν το 2012 σε 14 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, επανασυστήνονται τα Δημοτικά Αστυνομικά Τμήματα από την 1η έως την 7η Δημοτική Κοινότητα. Στις αρμοδιότητές του θα περιλαμβάνεται επίσης ο έλεγχος και η τήρηση των διατάξεων που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές, η καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους, η λειτουργία των παιδότοπων, η αντικαπνιστική νομοθεσία το ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης κ.α.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top