Δημιουργία κέντρου μεταναστών στον Πειραιά ζητά ο δήμος Αθήνας

Θα ξεπεράσει τις 70.000 ο αριθμός όσων περάσουν στην Ελλάδα

Δημιουργία κέντρου μεταναστών στον Πειραιά ζητά ο δήμος Αθήνας

Την μετακίνηση των μεταναστών και των προσφύγων από την Αθήνα στον Πειραιά, προκειμένου να αποφορτιστεί η πρωτεύουσα που πλέον αντιμετωπίζει και προβλήματα γκετοποίησης, πρότεινε ο αντιδήμαρχος Αθηνών Αντώνης Καφετζόπουλος.

«Από το Σάββατο μέχρι αύριο θα έχουν έρθει στην Αθήνα 3.280 μετανάστες από τα νησιά με πλοία. Να υπάρξει ένα άτυπο κέντρο υποδοχής σε ακατοίκητη έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.» σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, πριν από ένα περίπου χρόνο υπήρχε σχέδιο, η περιοχή γύρω από το ΣΕΦ έκτασης 220 στρεμμάτων, να αναβαθμιστεί και να μεταμορφωθεί σε παράκτιο πάρκο ψυχαγωγίας και χώρους πρασίνου. Αντ' αυτού, θυμίζει άναρχο καταυλισμό αθίγγανων και σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο χώρος που θέλουν να δημιουργήσουν κέντρο φιλοξενίας.

Πάντως οι άμεσα θιγόμενοι δήμοι Καλλιθέας και Πειραιά δεν έχουν επίσημα καμία ενόχληση ακόμα.

Στην πρωτεύουσα, οι Αραβόφωνοι- όπως οι Σύριοι- επιλέγουν την Ομόνοια και τα γύρω στενά, ενώ οι Αφγανοί έχουν κάνει κατάληψη στην πλατεία Βικτωρίας και το Πεδίον του Άρεως.

Οι Ευρωπαίοι όμως δείχνουν απροθυμία για μετεγκατάσταση των παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών. 32.256 μετανάστες που σήμερα βρίσκονται σε Ελλάδα και Ιταλία θα μετεγκατασταθούν σε χώρες της Ευρώπης. Από αυτές η Ουγγαρία δεν δέχεται κανέναν, η Σλοβακία μόλις 100 και η Σλοβενία 20.

Τα στο��χεία δείχνουν ότι ο αριθμός των μεταναστών που θα περάσουν στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τις 70.000.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top