51χρονος «τζιχαντιστής» που συνελήφθη στη Μυτιλήνη: «Είμαι πολιτικός πρόσφυγας»

«Αγαπάω την Ελλάδα»

51χρονος «τζιχαντιστής» που συνελήφθη στη Μυτιλήνη: «Είμαι πολιτικός πρόσφυγας»

​Ο 51χρονος Ιρανός που είχε συλληφθεί την Παρασκευή στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης και ο οποίος φερόταν ως «τζιχαντιστής» με επιστολή που έστειλε στο LesvosNews, δηλώνει σοκαρισμένος με αυτό που του συνέβη, και εξηγεί πως είναι πολιτικός πρόσφυγας και πως αγαπάει την Ελλάδα.

Ο 51χρονος κρατείται στην Ασφάλεια Μυτιλήνης και αν προφυλακιστεί οριστικά θα μεταφερθεί στις φυλακές της Χίου.

Μετά την απολογία του ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα Μυτιλήνης του ασκήθηκε ποινική δίωξη μόνο «για διευκόλυνση εξόδου παράνομων αλλοδαπών από τη χώρα».

Διαβάστε τι γράφει στη επιστολή

«Είμαι ένας πενηντάχρονος πολιτικός πρόσφυγας, ο οποίος κατοικώ από το 2002 στην Γερμανία και επειδή αγαπώ την Ελλάδα σκοπεύω να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά στην Αθήνα. Έχω ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι στο Βερολίνο, το οποίο μεγαλώνω μόνος μου και τώρα βρίσκεται μόνο του και απροστάτευτο. έχω πέσει θύμα δικαστικής πλάνης, διότι εγώ δεν έχω κάνει τίποτα από αυτά για τα οποία κατηγορούμαι. Αυτό το οποίο έκανα ήταν να παράσχω βοήθεια ως μεταφραστής σ” αυτούς τους πρόσφυγες χωρίς κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα. το έκανα μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους χωρίς να γνωρίζω ότι τα έγγραφά τους ήταν πλαστά. Αυτοί, όμως, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ εγώ είμαι κρατούμενος. Ο Θεός ξέρει, ότι λέω την αλήθεια. Γι” αυτό τώρα είμαι σε απεργία πείνας από τις 15:29 χθες (20-07-2015) και θα συνεχίσω μέχρι να δικαιωθώ, γιατί είμαι νόμιμος πολίτης, με νόμιμο παρελθόν. Είμαι πολίτης της Ε.Ε., βοηθάω την Ε.Ε. εδώ και 14 χρόνια, όπως και την Δύση, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Είμαι σοκαρισμένος γι” αυτό, που μου συνέβη εδώ στην Ελλάδα. 21-07-2015″»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top