Η κακοδιοίκηση και η διαφθορά στο δημόσιο… καλά κρατεί

Τα παράλογα του ελληνικού δημοσίου

Η κακοδιοίκηση και η διαφθορά στο δημόσιο… καλά κρατεί

​Για κακοδιοίκηση στο δημόσιο τομέα και χαριστικές ποινές σε επίορκους υπαλλήλους κάνει λόγο στην ετήσια έκθεση του ο Γενικός Επιθεωρητ��ς Δημόσιας Διοίκησης.

Σε 149 περιπτώσεις μάλιστα ο Λέανδρος Ρακιντζής υπέβαλλε ενστάσεις κατά των οριστικών αποφάσεων. Ανάμεσα στις περιπτώσεις είναι και αυτή του ληξιαρχείου Αθηνών με τις παράνομες καταχωρήσεις γέννησης παιδιών. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί μετά τον εντοπισμό της μικρής Μαρίας σε καταυλισμό Ρομά στην Λάρισα.

Μια ακόμα υπόθεση είναι αυτή του ατυχήματος με το λούνα παρκ του Ελληνικού όπου ένα 13χρονο αγοράκι είχε χάσει την ζωή του.

Από τα παράλογα του ελληνικού δημοσίου και η υπόθεση γυναίκας υπαλλήλου στο δήμου της Λάρισας η οποία ενώ εισέπραξε ακόμα και τα έξοδα κηδείας για το θάνατο της μητέρας της παράλληλα συνέχιζε επί 10 ολόκληρα χρόνια να εισπράττει και την σύνταξη.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ωστόσο αναφέρεται και στο θέμα των κυλικείων των νοσοκομείων. Και η προσωρινή παύση έξι μηνών σε διευθυντή του κέντρου αστέγων του δήμου Αθηναίων για δωροδοκία οδήγησε τον γενικό Επιθεωρητή να ασκήσει ένσταση ενώπιον του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου λόγω επιβολής από το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επιεικούς ποινής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top