Σε ύφεση οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο

Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο πουθενά

Σε ύφεση οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο

​Οι φωτιές που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής στην Πελοπόννησο τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο, αφού δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο πουθενά.

Η φωτιά στο Μαλανδρένι Αργολίδας περιορίστηκε χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι αγρότες της περιοχής με τα ψεκαστικά μηχανήματα, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων.
Υπό έλεγχο είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε στα Ατζινέικα στον Άη Γιάννη Κυνουρίας, όπου η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα και πρόλαβαν να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο στο δάσος του Πάρνωνα.
Επίσης, φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Μπούρα στην περιοχή της Φαλαισίας, στη Μεγαλόπολη, όπου η Πυροσβεστική υπηρεσία κατάφερε άμεσα να την θέσει υπό έλεγχο.
Σε όλα τα μέτωπα παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για πλήρη κατάσβεση και για το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπυρώσεων.
Σε ύφεση είναι και η φωτιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι, κοντά στον οικισμό Σκλάβαινα. Ήδη έχει καεί μεγάλη αγροτοδασική έκταση, αλλά δεν απείληθηκαν κατοικημένες περιοχές, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Πάντως, στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 25 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα, καθώς και δύο υδροφόρα οχήματα του δήμου. Η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί αισθητά.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top