Η Κομισιόν θα στείλει πυροσβεστικά αεροσκάφη για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Τα αεροσκάφη θα φτάσουν αύριο το απόγευμα

​Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στείλει πρόσθετα πυροσβεστικά αεροσκάφη για τον έλεγχο των πυρκαγιών, κατόπιν ελληνικού αιτήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Σε λίγες ώρες, η ΕΕ ήταν σε θέση να ανταποκριθεί χάρη στη Γαλλία που διαθέτει αεροσκάφη πυρόσβεσης τα οποία έχει παραχωρήσει εθελοντικά στην κοινή δεξαμενή των μέσων πολιτικής προστασίας της ΕΕ», σημειώνεται σε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι η Ελλάδα ενεργοποίησε σήμερα το απόγευμα το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ζητήσει πυροσβεστικά αεροπλάνα.

«Η ΕΕ βοηθάει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση αυτής της φυσικής καταστροφής», δήλωσε ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης και συνέχισε:

«Έχουμε αντιδράσει γρήγορα και με πλήρη αλληλεγγύη στο κάλεσμά της Ελλάδας για βοήθεια. Η Επιτροπή είναι ευγνώμων προς τη Γαλλία για την άμεση απόκρισή της, κάνοντας τη χρήση των αεροπλάνων της δυνατή. Συνεχίζουμε τη στενή επαφή μας με τις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα».

Η Γαλλία συνεισφέρει με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και ένα αεροπλάνο συντονισμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουν ενεργοποιηθεί αεροπλάνα από τα εθελοντικά μέσα πολιτικής προστασίας της ΕΕ για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

Τα αεροσκάφη θα φτάσουν στην Ελλάδα αύριο το απόγευμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top