Στις ΦΛΟΓΕΣ η Λακωνία- Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Νεάπολη- Απειλούνται σπίτια- Εκκενώθηκαν 4 χωριά

Ανυπολόγιστες οι ζημιές- Πρώτη ανάρτηση 18:10

Στις ΦΛΟΓΕΣ η Λακωνία- Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Νεάπολη- Απειλούνται σπίτια- Εκκενώθηκαν 4 χωριά

Εξαιρετικά δύσκολο παραμένει το έργο της Πυροσβεστικής στη Λακωνία, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη στη Νεάπολη και οι κάτοικοι ζουν έναν εφιάλτη, βλέποντας τις φλόγες να είναι μια ανάσα από τα σπίτια τους. Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, και άγνωστο παραμένει πόσα σπίτια μπορεί να έχουν καεί, εκτός από τις πέντε αγροικίες. Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος 15 χιλιομέτρων. Οι πληροφορίες λένε ότι κάηκαν σπίτια και και επιχειρήσεις μέσα στο κέντρο της πόλης.

23350.jpg
Αυτή την ώρα, επιχειρούν συνολικά 120 πυροβέστες με 51 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 39 ατόμων, 5 οχήματα δήμων, τρία υδροφόρα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

23156.jpg

Τρία μέτωπα στην περιοχή λίγο έξω από τους Αγ. Αποστόλους
Τουλάχιστον τρία μέτωπα έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή λίγο έξω από τους Αγ. Αποστόλους, στη Λακωνία. Το ένα μέτωπο βρίσκεται στο βουνό πίσω από τη Νεάπολη και κινείται βορειοανατολικά. Το δεύτερο μέτωπο κινείται νοτιοανατολικά και το τρίτο, και πλέον σοβαρό, κινείται προς τον κάμπο και έχει φθάσει στις παρυφές των Αγίων Αποστόλων.
36146.jpg

Xωρίς ρεύμα η Νεάπολη και τα Κύθηρα

Χωρίς ρεύμα παραμένει αρκετές ώρες η ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης και τα Κύθηρα, ενώ με δυσκολία λειτουργεί το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας στη Νεάπολη. Ειδικότερα, έχουν καεί οι ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ έξω από τη Νεάπολη.

Ένας νεκρός από παθολογικά αίτια
Ένας 52χρονος έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς στη Νεάπολη. Όπως διευκρίνισε η αντιπεριφερειάρχης της περιοχής Α. Τζανατέα, ο 52χρονος δεν κινδύνευσε από τις φλόγες, όμως εξαιτίας της αναστάτωσης που επικρατούσε στην περιοχή από τα ξημερώματα, αισθάνθηκε ενοχλήσεις και πήγε στο κέντρο υγείας της Νεάπολης, όπου έπεσε μπροστά από το κτίριο. Τον επανέφεραν τρεις φορές, αλλά τελικά δεν άντεξε η καρδιά του. Σύμφωνα με πληρο��ορίες πρόκειται για ομογενή από το Βέλγιο, ο οποίος έφτασε στο χωριό καταγωγής του το Λάχι για τις καλοκαιρινές διακοπές.
23160.jpg
Κάτοικοι του Αγίου Νικολάου φυγαδεύτηκαν από την παραλία

Νωρίτερα, εκκενώθηκε το χωριό Άγιος Νικόλαος και περίπου 200 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με σκάφη του λιμενικού από την παραλία. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Εκκενώθηκαν τα χωριά Φαρακλό, Λάχι και Μεσοχώρι, καθώς και το κέντρο Υγείας Νεάπολης

Από νωρίς εκκενώθηκαν τα χωριά Φαρακλό, Λάχι και Μεσοχώρι, ενώ λίγο μετά τις 5 μ.μ, χρειάστηκε να εκκενωθεί και το κέντρο Υγείας της Νεάπολης.

26165.jpg

Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ

Λίγο μετά τη 13.00 ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος που συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στη Λακωνία έκανε αναγκαστική προσγείωση σε μία πλαγιά. Οι δύο πιλότοι του είναι καλά στην υγεία τους...

Κατασβέστηκαν οι δύο πυρκαγιές στη Μεσσηνία
Στην άμεση κατάσβεση δύο πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν σήμερα στη Μεσσηνία, προέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας. Η πρώτη εκδηλώθηκε στις 13:20 στην Κάτω 'Αμφεια και έκαψε ελαιόδενδρα, ενώ η δεύτερη στις 14:30 στην Τοπική Κοινότητα Ανάληψη και έκαψε καλάμια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σε πύρινο κλοιό η Αττική- Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό- Κάηκαν σπίτια στον Καρέα- ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΓΑΛΗ η φωτιά και στη Μαλακάσα- Εκκενώθηκαν τρεις κατασκηνώσεις με 130 παιδιά
Πυρκαγιές και στην Αργολίδα- Δύο τα μέτωπα σε Δρέπανο και Ηραίο- Φωτιά σε χωματερή στο Τολό
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top